Izbio skandal nad skandalima nad kojim se zgraža sportski svijet

Nakon završetka Olimpijskih igara u Sočiju, svijet sporta potresao je sramotni skandal.

24.2.2014.
17:43
VOYO logo

Ruskinja je na domaćem terenu osvojila zlato ispred najbolje svjetske klizačice, Koreanke Kim Yune, ali na način koji nije u duhu sporta, a kamoli olimpizma. Naime, već u prvi čas kad su objavljeni rezultati slobodnog programa, u dvorani je zavladala nevjerica.

Poznavatelji su odmah procijenili da je nastup Kim Yune bio zahtjevniji i bolji od onoga domaće klizačice Adeline Sotnikove, a par dana poslije su sumnje u namještanje prerasle u otvorene optužbe na račun Rusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubitelji klizanja diljem svijeta svijeta su ogorčeni, jer otkriveno je da je sutkinja kojoj je 17-godišnja Sotnikova pohrlila u zagrljaj nakon objave rezultata supruga predsjednika ruskog klizačkog saveza. Uz nju, među sucima je bio i ukrajinac Yuri Balkov, koji je već bio suspendiran zbog pokušaja namještanja glasanja na Olimpijadi u Naganu 1998. godine.

Da stvar bude još gora, Kraljica Yuna, apsolutna vladarica ovoga sporta, najavila je nakon natjecanja kraj karijere u 23. godini i zaprepastila sportski svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Međunarodni olimpijski odbor odbio mogućnost namještanja, ljubitelji klizanja se ne predaju. Umjetnički dojam i okolnosti koje upućuju na 'domaćinsko' suđenje na strani su Koreanke.

Za sada je skupljeno više od milijun i pol potpisa kojima se traži ponovno bodovanje nastupa dvaju klizačica. No, do promjena odluke u sportu u kojem ocjenjivanje ne samo da je stvar dojma, već je po novim pravilima i anonimno, sasvim sigurno neće doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo