Streloviti iz Hrvatske poharali Europu

Hrvatska muška pikado reprezentacija treću je godinu uzastopno prvak Europe.

27.5.2011.
19:29
VOYO logo

Tako je nastavljen briljantan nastup hrvatskih pikadista na SP i EP u elektroničkom pikadu koje se od 21. do 28. svibnja održava u španjolskom Benidormu.

Ovo je bila već sedma medalja koja je završila u rukama hrvatskih pikadista od ukupno 27 koliko ih je do sada podijeljeno u svim kategorijama. Hrvati su osvojili četiri zlata, srebro i dvije bronce i daleko su najuspješnija nacija na ovom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće europsko zlato u nizu osvojila je reprezentacija u sastavu Boris Krčmar, Vlado Deščak, Zdravko Antunović, Tonči Restović, Ivan Bilela i Tomislav Klarić uz izbornika Pericu Konfortu.

Krčmar je, kako i priliči kapetanu, prednjačio s nevjerojatnim učinkom od 15 pobjeda i samo jednim porazom u pet utakmica, a odmah do njega bili su Deščak, te debitant Antunović koji je sjajno nadoknadio izostanak Vladimira Lešića, inače jednog od naših najboljih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu je zabljesnuo Tonči Restović koji je dobio sva četiri meča iako je do tada odigrao samo jednu utakmicu.

"Iako je ovo već treća godina zaredom da smo prvaci Europe, svaki put je sve slađe popeti se na pobjedničko postolje. Mi smo u prosjeku mlada reprezentacija i mislim da će naša vladavina još potrajati", rekao je Boris Krčmar kojemu je ovo četvrta osvojena medalja na ovom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ženska reprezentacija nije uspjela ponoviti broncu s posljednja dva europska prvenstva jer su, nakon poraza od Njemačke, hrvatske djevojke završile na četvrtom mjestu. Uz ovaj trijumf muške reprezentacije na EP dva zlata osvojio je još Boris Krčmar (SP pojedinačno i SP Cricket) te mladi Josip Ljubas koji je postao svjetski juniorski prvak u uzrastu do 15 godina starosti. Srebro je osvojio Zdravko Antunović (SP Cricket), dok su bronce uzeli reprezentacija na Svjetskom prvenstvu te Đurđica Delić (SP Cricket). Naslov europskih prvakinja osvojila je Rusija predvođena s Anastasijom Dobromyslovom, jednom od najboljih svjetskih pikadistica te sjajnom Karinom Nagapetyants. Do kraja natjecanja ostale su još dvije discipline Europskog prvenstva, pojedinačno i parovi i lako bi se moglo dogoditi da hrvatski predstavnici još povećaju svoju bogatu kolekciju odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo