PRINC OD BAVARSKE / Ivica Olić uz bok Messiju

Image

Olić je pun energije i ponekad ga moramo upozoravati da malo uspori, izjavio je Arjen Robben, koji je uz hrvatskog igrača najzaslužniji što je Bayern stigao do finala Lige prvaka.

28.4.2010.
7:21
VOYO logo

LYON - Nakon veličanstvene predstave Ivice Olića koji je s tri pogotka Lyonu odveo svoj Bayern u finale Lige prvaka, hrvatski reprezentativac je top tema sportske javnosti.

 "Zabiti tri gola u tako važnom susretu to stvarno puno znači. Mislio sam da su utakmice protiv Manchester Uniteda u četvrtfinalu najbolje koje sam odigrao u životu, ali ova je bila još bolja. Suigrači su mi olakšali posao", kazao je Olić, koji je tek drugi igrač u povijesti Lige prvaka koji je u polufinalu zabio "hat-trick". Prije njega to je ostvario Juventusov napadač Alessandro Del Piero protiv Monaca 1998. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, hrvatski se napadač u vrhu europskog nogometa našao uz bok velikima: Ronaldu i Leu Messiju. Olić je, naime, u Ligi prvaka postigao ukupno sedam pogodaka - jedan više od Ronalda, odnosno jedan manje od Argentinca s Camp Noua.

"Najvažniji je bio prvi gol, jer je nakon toga Lyon trebao zabiti tri pogotka da bi prošao dalje, a to nije lako. Nakon toga sam zabio još dva, ma nije moglo biti bolje, kao da sanjam", dodao je Olić, koji je u igri ostao do kraja susreta iako mu je krvarila glava nakon jednog dvoboja sa igračem Lyona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako mi je krvarila glava želio sam ostati u igri jer sam imao osjećaj da bi mogao zabiti još koji gol. Užitak je igrati u napadu kad momčad tako dobro funkcionira. Presretan sam što smo u finalu i nadam se da ćemo osvojiti naslov", zaključio je hrvatski nogometaš za kojeg njegovi suigrači imaju samo riječi hvale.

"Olić je nevjerojatan, a ono što obožavam kod njega je da na svakoj utakmici daje više od sto posto. On je pun energije i toliko pretrči na utakmici da ga mi suigrači moramo upozoravati da malo uspori. On je veliki igrač i vrlo je važan za našu momčad", izjavio je Nizozemac Arjen Robben.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Lakoća s kojom je Bayern protutnjao Gerlandom Bavarcima je priskrbila nadimak FC Hollywood. 

"Hrvatski internacionalac pogodio je 'savršeni hat-trick' s obje noge i glavom u uzvratnoj utakmici na Gerlandu za impresivnih 3:0 svoga Bayerna u veličanstvenoj noći", piše goal.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bayern može pobjediti bilo koju momčad. zato smo tu gdje jesmo. U finalu", komentirao je trener Bayerna Louis van Gaal nakon uvjerljive pobjede i dodao: "Napravili smo veliki posao, nogometaši su odigrali odlično. Ivica Olić? Vrlo je bitan u našem sustavu igre. I ovaj put je vrlo naporno radio za momčad što mu se na kraju vratilo s tri pogotka. To je nogometaš na kojeg momčad uvijek može računati".

Bayern je uistinu trkački, taktički i tehnički nadigrao Lyon, a mediji su, čini se i otkrili zašto. Sudeći prema TV snimci, Van Gaal ima poseban način motivacije svojih nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neposredno prije nego će u nastavku poslati na teren stopera Martina Demichelisa, trener Bayerna je umjesto posljednjih uputa nogometašu dao pusu u obraz. Demichelis je ostao u čudu, no i nasmijao se, a trener se okrenuo i otišao do klupe. Bilo kako bilo, djelovalo je - Bayern, odnosno naš Olić još dva puta je pogodio mrežu Francuza. 

Dašak osobnosti u u maestralnoj izvedbi našeg reprezentativca ostavio je i Arjen Robben. U svom trećem polufinalu, dva puta je igrao i gubio s Chelseajem, Nizozemac je po prvi put prošao u finale Lige prvaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponosan sam na momčad. Zadovoljstvo će mi biti sudjelovati po prvi put u finalu Lige prvaka. Volio bih da Inter izbori finale kao što bih volio zaigrati protiv svog bivšeg menadžera Josea Mourinha. Usto, vjerojatno bismo imali više poteškoća ukoliko bi finale izborila Barcelona", poručio je Robben. 

Ipak ručnu je za sve podigao njemački internacionalac Bastian Schweinsteiger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Finale je veliki doseg za klub, velika smo momčad s karakterom, no rano je još za slaviti jer nismo ništa osvojili".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo