mrzi oproštaje / Ivica Kostelić teška srca priznaje da se njegova karijera primiče kraju: 'Volio bih se oprostiti na Sljemenu'

"Karijeru bih volio završiti na Sljemenu", poručio je to Ivica Kostelić, koji se na domaćem brdu priprema za preostale utrke Svjetskog Kupa. Iako mu sezona nije za pamćenje, profesor i dalje uživa u skijanju

3.2.2016.
19:22
VOYO logo

Kostelić posljednjih pet dana brusi formu na Sljemenu za preostale utrke Svjetskog kupa. Iako i dalje uživa u skijanju, priznaje, ciljeve nije ispunio pa bi ovo možda mogao biti i onaj najteži kraj sezone.

"Loši rezultati nažalost donose i loše startne brojeve koji onda kasnije imaju utjecaja i na ambicije, ciljeve i jednostavno to treba uzeti u obzir. Vidjet ću na kraju sezone što će biti s tim i da li ću dalje ustrajati", izjavio je Ivica, 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije mu lako jer, priznaje Ivica, nakon 30 godina bogate karijere, reći dosta - bit će najteža odluka u životu.

"Ja mrzim oproštaje i rastajanja, posebno od jedne takve ljubavi odnosno, mislim, da ne kažem, jedne životne ere. Svakako je to teška situacija za mene, odnosno nije to laka odluka, ali ona će doći prije ili kasnije", svjestan je Ivica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč volji i žaru koji se kod Ivice osjeća u svakoj riječi, godine su tu, pa kako se bliži kraj karijere, Kostelić se nada da će to biti pred domaćim navijačima. 

"Ne znam, nije to lako, ni jedno mjesto ne znam baš da bi mi posebno olakšalo oproštaj, no možda bi to na Sljemenu bilo najlijepše", ustvrdio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u pauzama od treninga bilo je vremena za praćenje rukometaša i osobito pobjede nad Poljskom koja ga je podsjetila na njegovu senzaciju u Aspenu.

"Postići jednu takvu pobjedu u trenutku koji to zahtijeva, je vrhunac sporta. Ja sam baš ono poslije komentirao: 'eto to je ono zbog čega obožavamo sport, mi svi skupa'. To je bilo veličanstveno, evo ja se ježim baš", kaže Kostelić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veličanstvena je i Kostelićeva karijera. Bilo bi lijepo kada bi se navijači još koji put naježili zbog njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo