OPET LOŠ PLASMAN / Ivica Kostelić razočarao i u Schladmingu

Image
Foto: AP

Prije pauze zbog ZOI na rasporedu su još spust i veleslalom u St. Moritzu, no Kostelić će propustiti obje utrke kako bi se što bolje pripremiti za Soči.

28.1.2014.
22:12
AP
VOYO logo

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić još jednom je razočarao nakon što je na noćnom slalomu u austrijskom Schladmingu osvojio 21. mjesto zaostavši za pobjednikom Norvežaninom Henrikom Kristoffersenom čak 3.42 sekunde.

Na posljednjem slalomu uoči zimskih olimpijskih igara u Sočiju nastupio je i mladi Matej Vidović koji je osvojio 59. mjesto i nije izborio drugu vožnju. Kostelić je nakon prve vožnje držao 21. mjesto sa dvije sekunde zaostatka, a u drugom nastupu je zadržao poziciju, ali i dodatno povećao zaostatak.

Prva pobjeda u karijeri pripala je Kristoffersenu, drugi je sa 18 stotinki sekunde zaostatka bio Austrijanac Marcel Hirscher, dok je treće mjesto osvojio Nijemac Felix Neureuther sa 19 stotinki sekunde minusa. Vodeći nakon prve vožnje Austrijanac Mario Matt nije završio drugu vožnju.

Prije pauze zbog ZOI na rasporedu su još spust i veleslalom u St. Moritzu, no Kostelić će propustiti obje utrke kako bi se što bolje pripremio za Soči.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 897 bodova, drugi je Hirscher sa 875 bodova, dok treću poziciju drži Francuz Alexis Pinturault sa 714 bodova. Kostelić je 38. sa 157 bodova, a Natko Zrnčić Dim drži 60. poziciju sa 70 bodova.

U poretku slalomaša vodi Hirscher sa 420 bodova, ispred Neureuthera i Kristoffersena sa po 370 bodova. Kostelić je na 15. mjestu sa 98 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo