zaostatak koji obećava / Ivica Kostelić 11. nakon prve vožnje

Image
Foto: PIXSELL

S obzirom da se današnji slalom zajedno sa jučerašnjim spustom boduje za kombinaciju Kostelić je u odličnoj poziciji da se domogne visokog plasmana u kombinaciji, pa čak i pobjede.

27.1.2013.
11:18
PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je 30 skijaša odvozilo prvu vožnju slaloma Svjetskog kupa u Kitzbuehelu u vodstvu je Talijan Stefano Gross, a IvicaKostelić se nalazi na 11. mjestu (+0,61).

Drugi je Talijan GiulianoRazzoli (+0,07), a na trećem mjestu je Austrijanac MarcelHirscher (+0,18).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, s obzirom da se današnji slalom zajedno sa jučerašnjim spustom boduje za kombinaciju Kostelić je u odličnoj poziciji da se domogne visokog plasmana u kombinaciji, pa čak i pobjede jer njegov najveći konkurent Francuz AlexisPinturault nakon spusta i jedne slalomske vožnje zaostaje skoro 50 stotinki.

Drugi hrvatski predstavnik Dalibor Šamšal ima startni broj 54, a druga vožnja na rasporedu je u 13.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnji slalom imao je neobičnu uvertiru, budući da je Međunarodni skijaški savez (FIS) oduzeo pravo na postavljanje staze za prvu vožnju hrvatskom treneru Anti Kosteliću uz objašnjenje da je postavio "nemoguće tešku stazu".

Direktor FIS utrka Guenter Hujara prvo je naložio Anti Kosteliću da promijeni postav staze i ublaži težinu prve slalomske vožnje, a kada je Kostelić to odbio, oduzeo mu je pravo postavljanja prvog "laufa". Hujara je Kostelićev postav staze nazvao "nemogućim egzibicionizmom". Direktor hrvatske alpske reprezentacije Vedran Pavlek ogorčen je potezom FIS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo