THE ANSWER / Iverson odlazi u mirovinu

Jedan od najboljih "niskih" igrača u povijesti košarke, Allen Iverson naprasno je najavio kako prekida igračku karijeru.

26.11.2009.
11:35
VOYO logo

Košarkaška javnost u Americi šokirana je najavom Allena Iversona da odlazi u mirovinu. Najkorisniji igrač NBA lige iz 2001. godine, i općenito, jedan od najboljih "niskih" igrača u povijesti, bezuspješno je tragao za novim klubom nakon što je napustio Memphis te razočaran poručuje kako odlazi u košarkašku mirovinu.

34-godišnji Iverson, prije Memphisa, igrao je i za Philadelphiju, Denver i Detroit te u prosjeku postizao 27 koševa po utakmici, uz šest asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iverson je svoju odluku objavio preko web stranice novinara Stephena Smitha, koji je pratio njegovu karijeru u Philadelphiji. 

"Oduvijek sam mislio kako ću košarku napustiti kada više ne budem sposoban pomagati svojoj ekipi, kao što sam bio sposoban nekad. Nažalost, tomu nije tako", napisao je Iverson i istaknuo kako će se nakon 13 sezona napokon više posvetiti svojoj obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u pismu se "između redova" može pročitati i kako Iverson ipak nije do kraja zalupio vrata zainteresiranim klubovima jer kaže kako "još uvijek osjeća veliku ljubav prema košarci" i da se "osjeća sposoban igrati na najvišem nivou".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo