Šteta! Hrvat na turniru karijere nije uspio ostvariti san

6.7.2013.
19:22
VOYO logo

Bob i Mike Bryan su izgubili prvi set 6-3, no onda osvojili tri zaredom (6-3, 6-4, 6-4) i pobjedom ispisali povijest.

Bryani su, naime, osvojili lanjski US Open, kao i prva dva ovogodišnja Grand Slam turnira, Australian Open i Roland Garros. S obzirom da su lani u Londonu osvojili i olimpijsko zlato, postali su prvi par u povijesti koji istovremeno drži sva četiri Grand Slam naslova, kao i naslov olimpijskih pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, ovo je Amerikancima već petnaesta Grand Slam kruna (imaju osim tri Wimbledona još šest Australian Opena, dva Roland Garrosa i četiri US Opena).

Dodig i Melo nisu nikada bili ovako daleko na nekom od 'četiri velika', a finale su otvorili zastrašujuće. Poveli su 5-0, a mogli su dobiti i prvi set bez izgubljenog gema. No, prvi set je bio jedini dio finala u kojem je dominirala hrvatsko-brazila kombinacija. Sve do kraja meča vladala su američka braća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice, u drugom su setu Bryani na svom servisu izgubili samo četiri poena, a u trećem i četvrtom setu tek po - tri!

Dodig i Melo su, pak, sve teže osvajali svoje servis gemove. U drugom setu, odmah na startu, Bob i Mike su slomili Dodigov servis, a na početku trećega Brazilčev. I za kraj, kada je kod 4-4 u četvrtom setu servirao Dodig, američki je par došao do novog breaka, a vrlo brzo nakon toga i do zasluženog slavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo