MVP Kyrie Irving / Istoku pobjeda u najefikasnijem All Staru ikad

Image
Foto: AP

Ovom pobjedom Istok je prekinuo seriju od tri poraza u nizu. S 318 postignutih koševa ovom je utakmicom srušen rekord iz 1987. godine kada su ubačena 303 koša.

17.2.2014.
9:36
AP
VOYO logo

NEW ORLEANS - Košarkaši Istoka pobjednici su tradicionalnog 63. izdanja NBA All Star susreta koji je održan u Smoothie King Centru u New Orleansu u saveznoj državi Louisiana.

Momčad Istoka je pobijedila Zapad 163-155 u susretu u kojem su postavljena tri nova rekorda u povijesti ovog natjecanja - ukupan broj koševa, najmlađi MVP, te osam trica jednog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je postignuto čak 318 koševa što je najefikasniji All Star susret u povijesti. Dosadašnji rekord iznosio je 303 koša iz 1987. godine.

Image
Foto: AP

Za najkorisnijeg, MVP igrača, susreta izabran je branič Cleveland Cavaliersa Kyrie Irving koji je predvodio Istok sa 31 košem i 14 asistencija. Irving je sa 21 godinom postao najmlađi MVP u povijesti All Star susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na parketu je bilo niz vrhunskih košarkaša i velika je čast što sam izabran za najkorisnijeg igrača utakmice. Zaista sam ponosan što sam MVP u društvu svih ovih velikana," kazao je Irving koji je na draftu 2011. godine bio prvi 'pick'.

Odličnu večer imao je i CarmeloAnthony koji je za Istok ubacio 30 koševa, pri čemu rekordnih osam trica iz 13 pokušaja, dok je LeBronJames dodao 22 koša uz sedam skokova i sedam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP

"Nisam niti znao za to. Jedan od igrača mi je dobacio kako sam postavio rekord, a ja nisam imao pojma. Zato su me dečki 'hranili' loptama," kazao je Anthony.

Zapad su predvodili KevinDurant i BlakeGriffin sa po 38 koševa, četiri manje od WiltChamberlaina koji je rekorder All Star susreta sa 40 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji u gađanju trica bio je Talijan MarcoBellini u dresu San Antonija, dok je pobjedu u zakucavanju izborio JohnWall iz Washingtona. Ukupno gledano Istok vodi sa 37-26 u pobjedama.

Image
Foto: AP

Tijekom poluvremena gledatelje u Smoothie King Centru su zabavljali PharrellWilliams, Nelly, BustaRhymes, Sean 'Diddy' Combs i SnoopDogg. Pridružilo im se i nekoliko košarkaša koje je predvodio MagicJohnson, pa su zajedno izveli Pharrellov 'hit 'Happy' kao rođendanski poklon legendarnom BilluRussellu za njegov 80-ti rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo