NEPOSTOJEĆI POGODAK / Ispričao se zbog 'fantomskog' gola!

Image
Foto: YouTube

Kiessling je u 70. minuti postigao pogodak za vodstvo 2-0, međutim televizijska snimka jasno je pokazala kako je udarac glavom Bayerova napadača prošao pored gola.

19.10.2013.
16:44
YouTube
VOYO logo

Napadač njemačkog bundesligaša Bayer Leverkusena Stefan Kiessling ispričao se zbog 'nepostojećeg pogotka' kojeg je postigao u pobjedi protiv Hoffenheima (2-1).

Kiessling je u 70. minuti postigao pogodak za vodstvo 2-0, međutim televizijska snimka jasno je pokazala kako je udarac glavom Bayerova napadača prošao pored gola. No, sudac Felix Brych je pokazao na centar, a igrači Bayera 'fantomski gol, kako su ga prozvali njemački mediji, gotovo uoće nisu slavili.

"Nakon što sm pogledao snimku vidio sam da lopta nije ušla u gol. Žao mi je i želim se ispričati svim ljubiteljima nogometa. Nije lijepo pobijediti na takav način," kazao je napadač 'apotekara'.

Vodstvo Hoffenheima uložilo je službeni prosvjed, a čelnici Bayera su izjavili kako pogodak nije smio biti priznat.

"Bio sam u maloj dvojbi, ali reakcija igrača je bila jasna. Nitko mi nije rekao kako lopta nije ušla u gol. Naravno da za mene ovo nije dobra situacija, priznao sam gol kojeg nije bilo", rekao je sudac Brych.

Njemačka liga odbila je uvesti tehnologiju na gol-liniji sve do 2015. godine, a Bundesliga ne želi koristiti niti dodatne suce iza golova koji bi lakše razriješili ovakve dvojbe. Kiesslingov "fantomski pogodak" Nijemce je podsjetio na sličan događaj iz 1994. godine kada je branič Bayerna iz Muenchena Thomas Helmer protiv Nuernberga promašio vrata, ali je sudac priznao gol i Bayern je taj susret dobio sa 2-1. Kasnije je utakmica poništena, a u ponovljenom dvoboju Bayern je pobijedio sa 5-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo