Nevjerojatno! Najbolji na svijetu je gotovo slijep!

Južnokorejski streličar Im Dong-Hyun u petak je, tijekom preliminarnog dijela natjecanja, postavio novi svjetski rekord sa 699 krugova ispalivši 72 strijele.

27.7.2012.
14:43
VOYO logo

Prvi svjetski rekord na 30. Ljetnim olimpijskim igrama u Londonu srušen je i prije nego su natjecanja otvorena službenom ceremonijom.

Južnokorejski strijelac, inače višestruki svjetski prvak i dvostruki olimpijski momčadski prvak, Im Dong-Hyun, srušio je vlastiti svjetski rekord postavljen u svibnju koji je iznosio 696 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dong-Hyun je poznat pod nadimkom Slijepi strijelac koji gađa po osjećaju te mora biti deset puta bliže meti od nekoga sa savršenim vidom kako bi ju jasno vidio. Odbija nositi naočale i leće, ali i besplatnu operaciju koja bi mu poboljšala vid.

"Kada gledam metu izgleda mi kao da je netko različite boje bacio u vodu. Slika je mutna i ne razaznajem granice na meti. Prije sam nosio naočale, no stvaraju mi problem prilikom gađanja. Kada gledam metu pokušavam razaznati razliku između boja. Kada to ne bih mogao, e to bi mi onda bio problem", kaže Dong-Hyun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolji od dosadašnjeg svjetskog rekorda bio je i drugoplasirani u petak, još jedan Južnokorejac Kim Bubmin, s rezultatom od 698 poena. Kako se njihovi bodovi zbrajaju i za momčadski poredak jasno je da je Južna Koreja u vodstvu ispred strijelaca iz Francuske. Zanimljivo je bilo u okolici terena gdje se održavalo ovo natjecanje. Naime, budući su službenu obavijest da se radi o događaju za kojeg nema ulaznica gledatelji shvatili kao da mogu besplatno pratiti streličare, a radilo se o preliminarnom odnosno eliminacijskom dijelu koje je zatvoreno za publiku, osiguranje je imalo dosta problerma s udaljavanjem znatiželjnika koji su remetili koncentraciju natjecatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo