Igor Štimac otkida na Džeja i Sinana

Selektor "vatrenih" gotivi srpske narodnjake, i naravno Novaka Đokovića

21.12.2012.
19:38
VOYO logo

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac izjavio u intervjuu za Mozzartsport da često dolazi u Beograd i da voli da se opusti uz narodnu muziku, pre svih pesme Džeja i Sinana.

- U poslednjih sedam godina bio sam bar sto puta u Beogradu. I dalje je sve isto: dobri izlasci, lepe žene, odličan noćni provod. Samo još u većem obimu u odnosu na period kada sam bio u vojsci osamdesetih godina. Moji ostanci u Beogradu su između 24 i 48 časova, pa ne mogu mnogo da govorim o samom gradu. Sve se uglavnom svede na poslovne sastanke u Hajatu, ručak u Maderi... Poznato je da nekada volim da se zabavim uz narodnu muziku, sa Džejom Ramadanovskim sam, recimo, prijatelj i bio sam nekoliko puta na proslavi njegovih rođendana u Beogradu. A Sinana Sakića često poslušam uživo, veliki je prijatelj s mojim najboljim prijateljem iz Zagreba Kekom Osmanovićem i njegovom braćom, kod kojih je letovao prošle godine u Poreču. Tako sam imao priliku da ga slušam samo za sebe - rekao je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno od neizostavnih pitanja bilo je i za koga navija u duelima Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

- Za Novaka Đokovića, naravno. Za njega ne navijam jedino kad igra protiv hrvatskih igrača. Imao sam priliku da ga upoznam u Umagu, to je izvanredan čovek i sportista - kazao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac će 22. marta u Zagrebu predvoditi selekciju Hrvatske u duelu protiv Srbije, na čijem je čelu Siniša Mihajlović, u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo, a svakako pored dešavanja na terenu mnoge privlači i "nefudbalsko" okruženje tog meča.

- Sa Sinišom sam razgovarao u Varšavi kako bismo se dogovorili da pazimo na ponašanje, izjave, kako tenzije ne bi izmakle kontroli. Ali kako je ovo usrano društvo, loše namere su propraćenije od dobrih. Nekome je želja da bude tenzija, da nekome padne glava. Ali meni nije... Imam prijatelje u Beogradu koji me dobro znaju - rekao je nekadašnji fudbaler splitskog Hajduka i nekoliko engleskih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac je demantovao da je nedavno pozvao generale Antu Gotovinu i Mladena Markača da izvedu početni udarac na pomenutom meču u martu, a smatra i da je poziv selektora Srbije Siniše Mihajlovića da se aplaudira hrvatskoj himni preteran.

- Nema potrebe za tim. Prema bontonu, ne treba da se aplaudira himni. Stvar kulture je da se u tišini odslušaju obe himne. To oko generala nije moj gaf. To je zla namera pojedinaca da nešto što nikada nije rečeno plasiraju u naslov - izjavio je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je reč o predstojećem duelu, Štimac ima reči hvale za srpski tim, ali i zna koje su mane.

- Ne može da bude nepoznanica selekcija za koju igraju Kolarov, Subotić, Ivanović, Marković, Tošić... Gledam vas svaki dan i svaki dan vidim nešto novo. Morali ste da pobedite u Glazgovu, zatim ste demolirali Vels, mada vam je tu ušlo sve što ste zapucali... Protiv Belgije ste mogli da vodite sa 3:0 posle pola sata. Da ste dali gol, pa se povukli, Belgija bi to teško premostila. Reći ću vam samo da tamo gde ima mladosti, ima mnogo i neiskustva - zaključio je selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo