BALKANAC U DUŠI / Ibrahimović otkrio zašto ne igra za Hrvatsku

'Osjećam se Balkancem. Mama mi je Hrvatica, otac Bosanac, pa kući pričam materinjim jezikom. Na koncu, vidite da taj balkanski temperament nikako ne mogu skriti', rekao je Ibro te otkrio je li ga' davnih dana' itko zvao da igra za Hrvatsku.

28.2.2012.
15:50
VOYO logo

"Nikada me nitko nije pitao želim li igrati za Hrvatsku", rekao je odmah na početku obraćanja novinarima u zagrebačkom hotelu Sheraton najbolji švedski napadač ZlatanIbrahimović, čovjek kojega je VlatkoMarković svojevremeno pošto-poto htio vidjeti u hrvatskom dresu.

ŠefHNS-a, međutim, nikada nije objasnio gdje je zapelo, jedino je priznao da mu se želja nije ostvarila, pa će tako Zlatan u prijateljskom susretu na Maksimiru predvoditi 'pogrešnu' reprezentaciju, onu iz Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rođen sam u Švedskoj, tamo sam odrastao, pa dvojbe za mene nije bilo. Međutim, osjećam se Balkancem. Mama mi je Hrvatica, otac Bosanac, pa kući pričam materinjim jezikom. Na koncu, vidite da taj balkanski temperament nikako ne mogu skriti", kaže u svom stilu osebujni Milanov napadač.

Zbog takvog temperamenta često i dolazi u probleme. Upravo je odradio tri utakmice kazne zbog šamara kojeg je opalio u ligaškom ogledu braniču Napolija SalvatoreuAronici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Učinio sam veliku glupost. Bio sam idiot. Nadam se kako se to više neće ponoviti. Međutim, ja u svakom susretu igram s puno emocija", kazao je Ibro.

Zlatan je u Zagrebu drugi put. Prvog se posjeta hrvatskoj metropoli ne sjeća rado, s tribina je pratio poraz od Vatrenih u kvalifikacijama za SP. Za Bilićeve izabranike ima samo riječi hvale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema se što puno pričati o hrvatskim igračima. To su sve odlični igrači koji igraju u velikim klubovima. Međutim, moram izdvojiti Modrića, posebno mi se sviđa", kaže Ibrahimović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo