NAKON SILVERSTONEA / I Hockenheim odustaje od Formule 1?

Image

Gradsko vijeće Hockenheima, koje je vlasnik 94 posto dionica staze, izglasalo je odbacivanje utrke u potpunosti, prenosi agencija DPA.

24.6.2009.
15:14
VOYO logo

Organizatori utrke VN Njemačke u Formuli 1 razmatraju raskidanje ugovora s vodstvom natjecanja zbog kontinuiranih gubitaka koje bilježe iz godine u godinu.

Hockenheim, grad koji je svoju prvu utrku Formule 1 organizirao 1970. godine, pretrpio je prošle godine šest milijuna eura gubitka i nije spreman više organizirati utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka novinarska agencija (DPA) poziva se na izvor iz gradskog vijeća Hockenheima koje je vlasnik 94 posto dionica spomenute staze, te navodi da je ono jednoglasno izglasalo odbacivanje utrke u potpunosti.

"Nećemo biti više organizatori utrke", potvrdio je gradonačelnik Hockenheima Dieter Gummer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga je Njemačka u opasnosti da ostane bez domaćinstva utrke u Formuli 1. Zbog stalnih gubitaka, uprava staze u Hockenheimu dogovorila je s Nürburgringom izmjenu organiziranja VN Njemačke svake godine. Ove sezone domaćin je Nürburgring, a ugovor s Formulom 1 o organizaciji VN Njemačke Hockenheim ima do 2010. godine, kada bi se održala posljednja utrka na toj stazi.

Vlasnik komercijalnih prava Formule 1 Bernie Ecclestone već je pisao organizatorima obaju utrka da je otvoren za pregovore i da je voljan ponuditi im povoljnije i jeftinije ugovore, ali organizatori Nürburgringa su objavili nemogućnost organizacije utrke iz sezone u sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nad Veliku nagradu Njemačke tako se nadvio oblak sumnje, a ispadanje njemačke utrke iz kalendara Formule 1 značio bi veliki udarac za njemačke proizvođače motora Mercedes-Benz i BMW, kao i pet njemačkih vozača u natjecanju predvođenih mladim i perspektivnim pilotom Red Bulla Sebastianom Vettelom (21).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo