Porazne statistike / Huligani nakon utakmice divljali i po Vukovaru

Četiri razbijena automobila, polomljeni prozori i vrata, razbacana računala i nekoliko lakših ozljeda - rezultat je to divljanja navijača po Hrvastkoj nakon poraza rukometaša u Srbiji. Unatoč tisućama policajaca i jakoj sigurnosti - ni u Beogradu nije sve prošlo bez problema.

28.1.2012.
18:29
VOYO logo

Razbijena stakla na automobilima, polomljeni retrovizori, razbijeni prozori, a bila je to proslava 18. rođendana. Slavlje je u ovoj kući u Vukovaru sinoć oko ponoći završilo.

U nekoliko minuta zabavu su pretvorili u pakao. "Počeli su bacati kamenje i razbijati lokal", izjavio je jedan od svjedoka. Napadači su bili maskirani i još uvijek nisu pronađeni.

Navijači su upali i na jednu zabavu u Splitu. Oko 25 pripadnika srpske manjine u svojim je prostorima slavilo svetog Savu, kad su im došli posjetitelji, tukli ih i krenuli uništavati sve oko sebe.

Neredi su se nastavili i u Dubrovniku gdje su nepozante osobe na srpskoj pravoslavnoj crkvi  razbile su dva prozora. Policija je obavila očevid te traga za počiniteljima, a pričinjena šteta je oko 200 kuna.

Problemi su se očekivali u petak i u Beogradu gdje je osiguranje bilo neviđeno. Tisuće policajaca čuvale su red na ulicama.

A u Areni - nimalo prijateljski početak utakmice. Srpski navijači izviždali su hrvatsku himnu do posljednje note. Nisu stali na zviždanju - golmane su ometali i laserima.

Sve je to policija promatrala s tribina. Samo je RTL, ekskluzivno, ušao u njihov stožer. Zamišljen je kao mali sud - u kojem su i sudac i tužitelj.

"Svi oni koji naprave prekršaj ili krivično djelo istog momenta se procesuiraju...", izjavio je načelnik Policijske uprave grada Beograda MilanDespotović.

Najgori prekršaj jučerašnje utakmice im je ipak promaknuo. Srpski navijači pokušavali su pogoditi Slavka Golužu - i ozlijedili oko svom Žarku Šešumu.

Da bi zaštitili hrvatske navijače iz Arene su ih pustili tek dva sata nakon što je utakmica visokog rizika završila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo