Hrvatsku sportsku heroinu čeka posebna večer

Blanka Vlašić u četvrtak navečer nastupa na mitingu Dijamantne lige u Lausanni. S njom je trebala nastupiti i Sandra Perković, no, nažalost, mora čekati kaznu zbog dopingiranja.

30.6.2011.
13:01
VOYO logo

Podsjetimo, najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić je prošloga tjedna na međunarodnom skakačkom mitingu u Splitu pred sedam tisuća gledatelja upisala pobjedu i ostvarila rezultat sezone preskočivši letvicu na visini od dva metra.

"Preskoči li opet tu visinu, bit će joj to stoto natjecanje na kojem je to uspjela napraviti. Mislio sam da će to biti u Splitu, ali nije. Nije važno. Butelja najkvalitetnijeg vina već je spremna i popit ću je bez problema", rekao je raspoloženi Joško Vlašić, Blankin otac i trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo je jedna visašica u povijesti na više od sto natjecanja preskočila dva metra ili više - Stefka Kostadinova čiji svjetski rekord (209 cm) Blanka pokušava srušiti.

Rekord Stefke Kostadinove od 209 cm stoji od 1987. godine i SP-a u Rimu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je Blanka dostigne morala bi na još 29 natjecanja preskočiti tu čarobnu visinu. A to je i te kako moguće, može se to dogoditi već do Londona 2012. godine. Blanka je do sada dva metra ili više ukupno u karijeri preskočila 157 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada dvjestoti put preskoči dva metra, otvorit ću bačvu vina i častiti sve novinare", rekao je Vlašić.

Blanki će u Lausanni konkurencija biti Ema Green koja ju je pobijedila u New Yorku, Ana Čičerova, Svjetlana Skolina, Vita Stjopina i Venelina Veneva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteorolozi su prognozirali kišu, što za najbolju hrvatsku atletičarku nije baš najbolja vijest.

Vezani članci:

arti-201106270433006 arti-201106260291006 arti-201106240254006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo