Hrvatski trener s dugogodišnjim stažem u talijanskom nogometu, Ivan Jurić, napravio je pravu senzaciju u drugoj sezoni s Veronom. Zauzeo je sasvim solidno deseto mjesto i kroz sezonu skalpirao je brojne velike klubove u ligi, ali sada se odlučio za neki novi izazov jer njegov klub ne pokazuje baš prevelike ambicije.

Naime, u Veroni su navodno rekli kako ne planiraju potrošiti niti jedan euro na pojačanja za sljedeću sezonu, ali da zato planiraju prodati igrače ako dođe kakva bolja ponuda. Jurić, koji je inače veoma ambiciozan i prema mnogima jedan od najkvalitetnijih mladih trenera u Italiji, ne želi tako raditi i zato će potražiti novi izazov.

A novi izazov trebao bi biti, kako doznaje torinski Tuttosport, talijanski velikan Torino. Torino se ove sezone jedva spasio od ispadanja, ali klub je to sa znatno većim budžetom i puno kvalitetnijim igračkim kadrom od onog Veroninog i Juriću će biti pravi izazov vratiti ih na stare staze, a za to će, također, dobiti i lijepu plaću.

Sve je dogovorio

"Jurić se nakon brojnih telefonskih razgovora s Urbanom Cairom i Davideom Vagnatijem, u Milanu našao s predsjednikom i tehničkim direktorom Torina. Taj sastanak bio je jako uspješan da je u subotu, dan prije gostovanja Verone kod Napolija u zadnjem kolu, održan novi. Na njemu su bili Jurićev agent i Vagnati, koji je cijelo vrijeme bio na vezi s predsjednikom Cairom, a glavna tema je bio novac. Torino je Juriću ponudio dva milijuna eura godišnje, što je ovaj prihvatio i sada preostaje da se oslobodi ugovora s Veronom, koji mu traje do ljeta 2023", pišu to Talijani.

Zanimljivo je kako će, ako preuzme Torino, Jurić imati i jedan vrlo važan zadatak. Naime, Torino već neko vrijeme pokušava dogovoriti transfer mladog i iznimno talentiranog hrvatskog U-21 reprezentativca, Marija Vuškovića iz Hajduka. Posljednje informacije talijanskih medija kažu da je sve zapelo na tome hoće li Torino izboriti ostanak u ligi, a sada kada jesu Vuškoviću je put otvoren. Hajduk bi, navodno, za taj transfer treba dobiti oko pet milijuna eura, a možda i više.

Dakle, Juriću bi jedan od prvih zadataka, ako preuzme klub, trebao biti osiguravanja dolaska jednog od najvećih talenata hrvatskog nogometa.