amerikanci uvjerljivo najuspješniji / Hrvatski sportaši s rekordnih deset medalja na OI zauzeli 17. mjesto na završnoj ljestvici odličja

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska sada ima ukupno 33 osvojene medalju na ljetnim Olimpijskim igrama

22.8.2016.
7:43
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski sportaši su s rekordnih 10 osvojenih odličja, pet zlatnih, tri srebrne i dvije brončane medalje, na završnoj ljestvici najuspješnijih reprezentacija na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru zauzeli 17. mjesto.

Olimpijske igre u Riju tako su najuspješnije za hrvatske sportaše od samostalnosti. Dosad su rekordne bile Igre u Londonu prije četiri godine kada su hrvatski sportaši osvojili šest medalja, tri zlata, jedno srebro i dvije bronce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na popisu osvajača medalja na 31. olimpijskim igrama našlo se 87 država, a uvjerljivo najuspješniji, već prema običaju, bili su članovi američke reprezentacije s 46 zlatnih odličja, 37 srebrnih i 38 brončanih, što ukupno čini 121 medalju, 18 više nego što su ih osvojili na prethodnim OI u Londonu, gdje su imali jednak broj najsjajnijih medalja.

Iza Amerikanaca smjestila se reprezentacije Velike Britanije s 27 zlata, a jedno manje osvojili su kineski olimpijci koji su na trećem mjestu po uspješnosti. Kinezi su u Riju osvojili 12 zlatnih odličja manje nego u Londonu, a čak 25 manje od rekordnog 51 zlata iz Pekinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo