HRVATSKI SPORTAŠI OTIŠLI U AZERBAJDŽAN: / 'Mjerili su nam temperaturu čim smo sletjeli na aerodrom...'

Image
Foto: BORIS HORVAT / AFP / Profimedia
11.3.2020.
12:33
BORIS HORVAT / AFP / Profimedia
VOYO logo

'Koronavirus me ne brine, malo se prevelika panika i prašina podigla oko toga'

Hrvatska gimnastička reprezentacija u ponedjeljak je otputovala na Svjetski kup u Baku, pretposljednji kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Azerbajdžanu će u četvrtak u kvalifikacijama partera nastupiti AurelBenović te TijanaKorent na preskoku, a u petak FilipUde (konj s hvataljkama) koji je i dalje u Igri za Tokio te sigurna olimpijka AnaĐerek (greda i parter). Sa sportašima u Bakuu su i treneri VladimirMađarević, IgorKrižimski, MiroslavKončarević te suci JulijaLjubančić i BorisČulin.

'Pa kakav god to donese rezultat...'

"Dobro se osjećam uoči nastupa, dobro sam trenirao", javio se iz Bakua Filip Ude. "Ovi dani od mog nastupa na Svjetskom kupu u Melbourneu do danas prošli su relativno dobro. Iako, nisam mislio da će me ta vremenska razlika toliko pogoditi, a jest. Ali, dobro, nema veze. Ovo je moj drugi turnir u ovoj godini, veselim se i nadam se da će proći, ma mora proći bolje nego u Australiji", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Udea, Ani Đerek će nastup u Bakuu biti prvi ove sezone.

"Nastupit ću na gredi i parteru, a s obzirom da mi je ovo prvo natjecanje od listopada prošle godine, nemam neke posebno velike želje. Nadam se da ću odraditi onako kako sam kući trenirala, pa kakav god to rezultat donese", najavila je Ana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojna otkazivanja

U moru otkazivanja natjecanja zbog novonastale situacije oko koronavirusa, danas se pridružila i Svjetska gimnastička federacija (FIG) koja je priopćenjem potvrdila kako se potpuno otkazuje natjecanje Jesolo Cup koje se 4. i 5. travnja trebalo održati u Italiji, a odlučeno je i kako se na lipanj prebacuju Svjetski kup u Dohi (3.-6. lipnja) u sportskoj gimnastici koji je kvalifikacijski za OI te Svjetski kup u Pesaru u ritmičkoj gimnastici (5-7. lipnja).

Hrvatska delegacija iz Bakua je direktno trebala letjeti prema Dohi (Benović, Ude i Korent te im se iz Zagreba trebao priključiti Jakov Vlahek), no ipak će se odmah po završetku natjecanja u nedjelju vratiti u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno mjerenja temperature

"Nije baš da mi je svejedno, ali nemam neki posebni strah. Mislim da je to većinom zato što smo ovdje u Bakuu pod kontrolom, mjerili su nam temperaturu čim smo sletjeli na aerodrom. Svaki put kad ulazimo dvoranu, na trening, mjere nam temperaturu, tako da mislim da rade sve po tom pitanju zaštite. Što se tiče otkazivanja turnira zbog toga, sve dok se ne otkažu Olimpijske igre, meni je dobro, tako da neću dramiti za bilo koje drugo natjecanje osim Igara", komentirala je Ana Đerek.

"Mene iskreno cijela situacija s koronavirusom ne zabrinjava. Nisam se brinuo da će otkazati ovaj turnir. Iskreno, mislim da se malo prevelika panika i prašina podigla oko toga. To je moje mišljenje", poručio je Ude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo