POGLEDAJTE SVEČANI DOČEK / Hrvatski junak završio u suzama!

Svečani doček u Zračnoj luci Pleso bio je vrlo emotivan za osvajača olimpijskog naslova u disciplini trap Giovannija Cernogorza. Hrvatskog junaka dočekao je veliki broj ljudi, njegovih sugrađana, a zagrljaj sa suprugom, djecom i roditeljima 'slomio' je zlatnog iz Londona.

7.8.2012.
17:38
VOYO logo

Zlatni hrvatski olimpijac Giovanni Cernogoraz svečano je danas dočekan u zagrebačkoj zračnoj luci, odakle je poručio da su najbolje streljačke godine tek pred njime, te da očekuje kako mu ova olimpijska medalja neće biti i posljednja.

Ističući da je medalja kruna dugogodišnjeg rada, truda i odricanja, Cernogoraz je podsjetio da mu je tek 29 godina, te da je streljaštvo sport u kojem se najbolji rezultati postižu u kasnijoj dobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Cernogorza na Pleso su sletjeli i drugi hrvatski streljački olimpijci Snježana Pejčić, Bojan Đurković i Anton Glasnović te njihovi treneri Seno Ćusto, Zlatko Loborec, Josip Glasnović i Stjepan Vučković.

Image
Foto: RTL

S olimpijcima je doputovao i jedini hrvatski sudac u streljaštvu na olimpijskim igrama u Londonu Tomislav Šepec, koji je prenio da su i drugi stručnjaci u Londonu isticali izvanredan uspjeh hrvatskih streljaša. Podsjetio je da je na Olimpijadi nastupilo petero streljaša, od kojih je četvero ušlo u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpijcima je na uspjehu čestitao predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Stanko Grčić, koji je kazao kako je kriva predodžba da je streljaštvo u Hrvatskoj sport u povojima.

"S 228 godina, streljaštvo je najstariji sport u Hrvatskoj i među pet je najtrofejnijih", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpijce je pozdravio i pomoćnik ministra za sport Petar Skansi, a u ime Vlade čestitao im je ministar turizma Veljko Ostojić.

Pogledajte doček i reakciju zlatnog Giovannija Cernogorza u našem video prilogu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo