jug ili mladost / Hrvatski El Clasico u velikom finalu: Tko će si uljepšati blagdane?

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Od 17 sati Mladost i Jug odlučivat će o prvaku Regionalne lige

20.4.2019.
10:16
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U duhu najvećeg kršćanskog blagdana posve je prigodno da između sebe odlučuju oni najbolji: U Regionalnoj vaterpolskoj ligi to su Mladost i Jug koji će na Veliku subotu (17 sati) drugu godinu zaredom igrati finale.

Za Jug je ovo sedmo u nizu u kojemu je izgubio prva tri pa dobio sljedeća tri. Dubrovčani jesu završili treći u ligaškom dijelu, ali u Zagreb su stigli kao najveći favoriti, a to najprije iskazali na crnogorskom Jadranu pobijedivši ga s 14:9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Zadovoljan sam pobjedom, utakmica nije bila lagana. Jadran je igrao dobro, imao je i bolji ritam tijekom cijele utakmice. Stvarali su nam probleme kroz kontru, primili smo golove koji po meni spadaju u sferu olakih golova za ovu utakmicu. Zadovoljan sam ulaskom u finale, ali mislim da bismo trebali igrati bolje od ovoga'', izjavio je trener Vjekoslav Kobešćak.

Ne znamo, pak, može li Mladost bolje od onoga što je prikazala protiv splitskog Jadrana u ovom trenutku. Žapci su trijumfirali s 11:7, ali ipak uz određene sudačke propuste koji su im olakšali posao protiv Splićana. No to ne umanjuje njihov plasman u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pobjeda je zaslužena, mislim da smo bili borbeni i srčani od samog početka. Imali smo fanatičnu obranu s igračem manje što je na neki način i presudilo samoj utakmici. U odlučujućim trenucima imali smo i kvalitetnu realizaciju s igračem više kada nam je to bilo najpotrebnije. Mislim da smo uz dužno poštovanje Jadranu ipak bili bolja ekipa", dometnuo je trener Zoran Bajić.

Mladost još nije osvojila ovo natjecanje, štoviše, lani je tek prvi put igrala finale. Jug se u ovom trenutku čini moćnijim, k tome i kompletnijim jer mladostašima nedostaje ljevoruki Harkov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napravit ćemo sve što možemo da finale bude dostojno finala. Ne mogu obećati da ćemo pobijediti, ali da ćemo se boriti i sve napraviti da nakon 11 godina uzmemo pehar Regionalne lige ovdje u Zagrebu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike