Jug protiv Mladosti / Hrvatski El Clasico četvrti put u sezoni, a prvi u Ligi prvaka

Image

Jug i Mladost u srijedu u Gružu igraju za europske bodove

9.1.2019.
8:58
VOYO logo

Kalendarski smo se tek približili polovici vaterpolske sezone, a dva najbolja hrvatska kluba Jug i Mladost sučelit će se već četvrti put u posljednja tri mjeseca. A prođe li sve u redu, trebali bi još barem šest (!) puta.

Nakon dvoboja u Triglav ligi pa dva u Kupu Hrvatske sada će zaigrati u europskim okvirima, u šestom kolu Lige prvaka. Proteklih pet jugaši su preplovili bez pogreške, sa svih pet pobjeda predvode kolonu u skupini B i ostanu li stopostotni nakon gostovanja Mladosti, praktički će biti siguran sudionik završnog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sedam dana nakon okupljanja imamo tešku utakmicu u Ligi prvaka. Nakon odigrane tri utakmice protiv Mladosti ove sezone možemo sa sigurnošću reći da nas čeka težak dvoboj jer je Mladost pokazala veliku kvalitetu", najavio je Vjekoslav Kobešćak koji se jednako boji i protivnika i liječničkog biltena 

"Ne znamo u kojem ćemo stanju biti, nadamo se da možemo biti dobri kao i u prosincu, ali za očekivati je da je i pauza ostavila traga. U svakom slučaju imamo veliki respekt prema Mladosti i nadam se ćemo biti kompletni obzirom da u Gradu hara gripa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda Dubrovčana bila bi svakako lijep rođendanski poklon Xaviju Garciji koji je prije četiri dana napunio 35.

"Posljednja utakmica prošle godine bila je protiv Mladosti i bila je jako teška i neizvjesna, uostalom, kao i sve utakmice koje smo s njima igrali ove sezone. Međutim, imamo kvalitetu, odličnu kemiju u momčadi, a još igramo doma u Gružu i svakako ćemo te prednosti pokušati iskoristiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, prošla su vremena kada su mladostaši u Gruž dolazili biti samo prolaznici. Iznenadili su na početku sezone u prvoj utakmici s Jugom, a uoči Božića vodili su tri minute prije kraja. Svaki bod iz bazena vodeće momčadi skupine bio velik u borbi za odlazak u Hannover.

"Moram reći da nas je poraz u finalu Kupa zabolio jer se igralo za trofej. No to je sada iza nas, s Jugom se sastajemo u novom natjecanju. Dubrovčani su tu u puno komfornijoj situaciji jer imaju sve pobjede, dok mi nastojimo “uloviti brod” koji će nas odvesti na završnicu", sumirao je jedan od najiskusnijih Žabaca Ivan Buljubašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike