Derbi na Savi / Hrvatski Clasico broj šest: Mladost za produženje teorije, Jug za potvrdu prvog mjesta

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Mladost i Jug u 20.30 igraju šesti dvoboj u sezoni, ovaj put u Ligi prvaka

27.2.2019.
9:03
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Tek kalendarski ispraćamo veljaču, a već su nam - dosadili. Šalimo se, jasno, ali nije daleko ni od istine jer Mladost i Jug večeras će uz Savu (20.30) ukrstiti svoja vodena koplja po šesti put u tekućoj sezoni. A to je, ne nemoguće, samo polovica jer još ih očekujemo u finalu Triglav vaterpolske lige, a onda i u finalu hrvatskog prvenstva u kojem je moguće maksimalno pet utakmica.

Žapcima i Gosparima danas će "poslodavac" biti LEN i njegova Liga prvaka u kojoj mladostaše za odlazak za završni turnir drži još samo teorija, dok su jugaši već sada sigurni sudionici i teško im može pobjeći prvo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo nam je šesta utakmica s Jugom, a svih prijašnjih pet bilo je vrlo
uzbudljivo, ali i blizu rezultatski. Dubrovčani imaju zasad bolji međusobni
omjer, ali vjerujem da mi možemo u srijedu pobijediti i povećati naše šanse
za plasman na Final Eight Lige prvaka. Šanse su stvarno male, ali mi i dalje
vjerujemo. Sportski je nadati se, ispred nas su teške utakmice, ali vjerujem
da je moguće", zborio je kapetan zagrebačke momčadi Ivan Marcelić kojeg hematom na rebrima drži upitnim za današnju utakmicu.

Bez njega je Mladost u prošlom kolu regionalnog natjecanja jedva pobijedila Mornar na Poljudu, što je bila još jedna potvrda laganog pada u formi momčadi kojom kormilari Zoran Bajić, a što je u jednom dijelu sezone bilo i za očekivati da će se dogoditi. Jer jednostavno ne možete osam mjeseci biti na vrhuncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Vjekoslav Kobešćak već je "diplomirao" odavno na temu kako dovesti momčad u najbolju formu u najvažnijem djelu sezone. Jugaši su i dalje neporaženi u Europi, a sudeći po igrama u posljednjim tjednima, favoriti su da to ostanu i nakon novog posjeta glavnom gradu.

"Dobro se poznajemo i velikih tajni nema. Mladostaši igraju snažno, na granici isključenja i morat ćemo naći način oduprijeti se takvom stilu igre. Vjerujem da smo plivački jači i brži i tu vidim ključ uspjeha. Nama je ova utakmica iznimno važna jer bi nam pobjeda najvjerojatnije osigurala prvu poziciju u skupini", najavio je sidraš Luka Lončar koji od jugaša najbolje poznaje bazen uz Savu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, hrvatski Clasico broj šest. Vrijedi opet posjetiti Savu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike