EUROPSKO PRVENSTVO: PALI I RUSI / Hrvatska s maksimalnih 4 boda ide u Beč

Image

"Kauboji" su u triler utakmici pobijedili Rusiju 30:28. Ćupić i Štrlek zabili su osam, odnosno sedam pogodaka, a Alilović je skupio 12 obrana.

23.1.2010.
19:16
VOYO logo

Hrvatski rukometaši svladali su u susretu 3. kola skupine A EURA u Grazu Rusiju s 30:28. Ovom pobjedom Hrvatska prenosi maksimalna četiri boda u drugi krug natjecanja u Beču.

Kao i protiv Norveške i Ukrajine, opet se u Grazu igrao triler u kojem su hrvatski rukometaši, iako vidno iscrpljeni, uspjeli svladati fizičku, po kilogramima, najjaču reprezentaciju na turniru. Dvoboj su odlučila hrvatska krila Ivan Ćupić (8) i Manuel Štrlek (7), koji su u prvom poluvremenu postigkli većinu zgoditaka, a u drugom su "uskrsnuli" nakon što su Rusi u 46. minuti vodili s tri razlike. Tri razlike imala je i Hrvatska u više navrata sredinom prvog poluvremena, ali u tom periodu nije funkcionirala hrvatska obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku se razbranio Mirko Alilović (12 obrana), ali su Červarovi izabranici ostali bez opcija i snage u napadu protiv gorostasne ruske obrane koja je u drugom dijelu dobro čuvala naše krilne igrače. Ipak, Čupić i Štrlek su u zadnjih 10 minuta postigli ključne pogotke, okrenuvši 21:24 u 27:26 u 52. minuti.

Ruski adut s klupe Starih poravnio je na 27:27, potom je Alilović obranio čisti "zicer" u protunapadu, a u istoj minuti je Čupić promašio sedmerac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj završnici dvije minute prije kraja Duvnjak je postigao zgoditak za 28:27, Kajnarov poravnava na 28:28, a s igračem više pogodak vrijedan pobjede postiže Vuković. Čupić je iz sedmerca kada je vrijeme već bilo isteklo postavio konačnih 30:28 za Hrvatsku, koja je u sjajnoj poziciji da u drugom krugu ostvari plasman u polufinale.

U korist joj ide i pobjeda domaćina Austrije nad Srbijom 37:31, pa je za očekivati i u Beču tako sjajno ozračje koje je vladalo proteklih sedam dana u Grazu. Uz Austriju, hrvatski suparnici u 2. krugu bit će Island i Danska. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo