Borba za Brazil / Hrvatska s igračem više propustila priliku za pobjedu

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Niti s novim izbornikom Nikom Kovačem Hrvatska nije uspjela prekinuti neugodan niz bez pobjede u službenim utakmicama koji se sada protegnuo na pet utakmica.

15.11.2013.
22:04
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u prvoj je utakmici dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo na gostovanju kod Islanda odigrala je 0-0, pa će put u Brazil morati izboriti za četiri dana u Zagrebu.

Pred 10.000 gledatelja na stadionu Laugardalsvallar sudio je Undiano iz Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISLAND: Halldorsson - O. Skulason, R. Sigurdsson, Arnason, A. Skulason - Gudmundsson, Gunnarsson, G. Sigursson, Bjarnason - Finnbogason (Gislason, 63), Sigthorsson (Gudjohnsen, 46)

HRVATSKA: Pletikosa - Srna, Ćorluka, Šimunić, Pranjić - Rakitić, Modrić; Iličević (Olić, 46), Perišić - Eduardo (Rebić, 72); Mandžukić (Benko, 87)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niti s novim izbornikom Nikom Kovačem Hrvatska nije uspjela prekinuti neugodan niz bez pobjede u službenim utakmicama koji se sada protegnuo na pet utakmica. U odnosu na posljednje utakmice reprezentacije pod vodstvom Igora Štimca nije se gotovo ništa promijenilo, igra naše reprezentacije bila je prespora i gotovo potpuno neopasna za suparnička vrata, a jedino pozitivno je što se nije dogodila niti jedna kardinalna greška koju bi suparnik iskoristio za postizanje pogotka.

Dvoboj je počeo otvoreno s obje strane, nakon samo minute igre Eduardo je odlično prodro u kazneni prostor domaćih, poslao loptu pored islandskog vratara, ali su domaći braniči ipak uspjeli izbiti loptu ispred Mandžukića na dva metra od gol-linije. Već u sljedećoj akciji zaprijetili su i Islanđani, Finnbogason je primirio loptu, no Šimunić je uspio blokirati njegov udarac prema golu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja prvog poluvremena Hrvatska je imala kontrolu igre, ali nije uspijevala stvoriti izgledniju situaciju za postizanje pogotka. Većina napada išla je preko lijeve strane, ali Perišićevi ubačaji bili su lak plijen Halldorssona.

Početkom drugog poluvremena Hrvatska je došla u prednost igrača više nakon što je u 50. minuti desni bek islandske reprezentacije Olafur Skulason oborio Perišića na 20-ak metara od svog gola kada je naš igrač imao otvoren put prema vratima. Uslijedio je jak pritisak naše reprezentacije, ali u prvih nekoliko minuta nakon isključenja Skulasona istaknuo se islandski vratar Halldorsson. Prvo je "skinuo" udarac Srne iz slobodnog udarca, a onda je u 54. minuti obranio dobar pokušaj Perišića u bliži kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veteran Ivica Olić, koji je u poluvremenu zamijenio neprimjetnog Ivu Iličevića, unio je živost na desnoj strani hrvatskog napada, no niti njegovi prodori nisu donijeli rezultat. Najveću prigodu u završnici utakmice ponovno je imao Perišić u 83. minuti nakon što mu je Mandžukić lijepo glavom spustio loptu na vrh 16-erca, no Perišićev udarac prohujao je pored vratnice.

Čak jedanaestorici hrvatskih reprezentativaca prijetilo je propuštanje uzvratnog susreta protiv Islanda koji je na rasporedu 19. studenog u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, nitko od njih u prvom dvoboju dodatnih kvalifikacija za SP u Reykjaviku nije 'požutio' pa će svi biti u konkurenciji za maksimirski ogled. Suspenzija je prijetila Luki Modriću, Eduardu, Niki Kranjčaru, Nikici Jelaviću, Ivanu Rakitiću, Vedranu Ćorluki, Nikici Jelaviću, Mateu Kovačiću, Mariju Mandžukiću, Gordonu Schildenfeldu i Šimi Vrsaljku.

U prvom dvoboju zbog suspenzije pravo nastupa nije imao Ognjen Vukojević, međutim Niko Kovač veznjaka kijevskog Dynama nije niti stavio na popis od 25 igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvrat je u Zagrebu 19. studenoga s početkom u 20.15 sati.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo