Hrvatska reprezentacija na šahovskoj Olimpijadi

Na ovom najvećem svjetskom ekipnom šahovskom natjecanju, koje je počelo 27. kolovoza, a traje do 10.

3.9.2012.
10:03
VOYO logo

Četrdeseta šahovska Olimpijada upravo se održava u Istanbulu, a danas je na rasporedu šesto kolo. Hrvatska muška reprezentacija -zapravo selekcija u otvorenom dijelu natjecanja gdje se, za razliku od ženskog dijela, dopušta sudjelovanje pripadnika obaju spolova -ostvarila je veliki uspjeh probojem na četvrto mjesto, nakon pet od ukupno 11 kola. Ona će se tako u 15 sati sučeliti sa zasad trećeplasiranim, ujedno favoriziranim Azerbejdžancima, dok se u prvom paru ogledaju dvije najuspješnije ekipe, Rusija i Armenija.

Za standardne četiri ploče po susretu, hrvatski izbornik Ervin Sindik odredit će igrače iz naše petorke u sastavu: Ivan Šarić, Hrvoje Stević, Mladen Palac, Ante Brkić i Zdenko Kožul. Potpune i detaljne informacije, uz iscrpnu analizu svih partija u izvedbi najboljeg šahovskog kompjutorskog programa po imenu Houdini, mogu se vidjeti na internetskoj adresi "http://www.chessolympiadistanbul.com".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovom najvećem svjetskom ekipnom šahovskom natjecanju, koje je počelo 27. Kolovoza, a traje do 10. Rujna,nastupa 157 reprezentacija u otvorenom dijelu i 127 u ženskom, a Hrvatska je otvorena selekcija stigla na Olimpijadu kao 19. po rangu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo