OSTAJE BORBA ZA BRONCU / Hrvatska ponovno zapela u polufinalu!

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatskoj je ovo bilo šesto EP zaredom na kojemu je stigla do polufinala, ali samo je dva puta stigla do finala.

24.1.2014.
22:34
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska muška rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale Europskog prvenstva u Danskoj, u polufinalu u Herningu izgubila je od domaćina i branitelja naslova Danske sa 27-29 (15-13).

Marko Kopljar i Zlatko Horvat postigli su po šest golova za Hrvatsku, dok je Anders Eggert Magnussen s osam pogodaka predvodio Dansku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj je ovo bilo šesto EP zaredom na kojemu je stigla do polufinala, ali samo je dva puta stigla do finala. Od četiri poraza u poluzavršnici tri je puta gubila od domaćina, 2004. od Slovenije, 2012. od Srbije, te 2014. od Danske. Naši rukometaši niti jednom nisu osvojili zlato na EP, imaju dva srebra (2008, 2010), te dvije bronce (1994, 2012).

Hrvatska je bila u prednosti tijekom čitavog prvog poluvremena. Utakmicu je pogotkom otvorio Domagoj Duvnjak, a njemu su se odmah priključili Kopljar i Štrlek, dok je obrana u prvih 10 minuta bila vrlo pokretljiva i efikasna, pa je otvaranje utakmice završilo rezultatom 4-2 u korist naše reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danci su potom u nekoliko navrata uspijevali doći do poravnanja, prvenstveno preko raspoloženog lijevog krila Andersa Eggerta Magnussena, ali niti jednom nisu uspjeli povesti. Hrvatsku čak nisu uspjele omesti niti neke dvojbene odluke sudaca koji su u nekoliko situacija favorizirali domaćine, te čak četiri puta isključivali naše igrače, a samo dva puta Dance.

Poluvrijeme je završilo kako je i počelo - pogotkom Duvnjaka koji je u posljednjoj sekundi popravio promašaj Horvata i odveo Hrvatsku na odmor s dva gola razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom drugog poluvremena Hrvatska je propustila veliku priliku odvojiti se na veću razliku. U prvom napadu dobili smo sedmerac, a Danska je ostala bez još jednog igrača. No, Čupićev udarac sa sedam metara zaustavila je prečka, a potom u više od minutu i pol niti s dva igrača više u polju Hrvatska nije uspjela postići pogodak.

Kada su se kompletirali, Danci su počeli zabijati, te u 36. minuti prvi puta i poveli sa 16-15. Tek u sedmoj minuti nastavka Kopljar je uspio postići prvi gol za Hrvatsku, ali tada je Danska već bila u naletu i bilo je jasno da će Hrvatska teško do finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eggert je s tri gola zaredom, od toga dva iz sedmeraca, u 43. minuti donio Danskoj prednost od 21-18, Hrvatska se još jednom uspjela vratiti, prvenstveno golovima Horvata do izjednačenja na 23-23.

Ipak, Danci su se uz asistenciju njemačkih sudaca, koji su, uvijek kada je domaćima bila potrebna pomoć pružili ruku, opet odvojili na tri gola razlike i riješili dvoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će tako u nedjelju od 15 sati igrati za brončanu medalju protiv Španjolske, dok će u finalu također u nedjelju od 17.30 sati igrati Danska i Francuska.

U prvom polufinalu Francuska je svladala Španjolsku sa 30-27 (12-14).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DANSKA: Landin, Green; Mogensen 2, Christiansen 3, Thomsen, Larsen 2, Eggert Magnussen 8 (4), Spellerberg, Knudsen, Noddesbo 2, Svan Hansen 3, Lindberg 1, Toft Hansen 4, Mollgaard, Sondergaard 2, Hansen 2

HRVATSKA: Losert, Alilović; Duvnjak 5, Kopljar 6, Vori 1, Gojun, Horvat 6, Vuković, Bičanić 3, Buntić, Valčić, Štrlek 2, Čupić 3 (2), Musa, Ninčević, Slišković 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SUCI: Geipel i Helbig (oba Njemačka)

SEDMERCI: Danska 5 (4), Hrvatska 3 (2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISKLJUČENJA: Danska 12 minuta, Hrvatska 12 minuta

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo