USPJEH NA DAVIS CUPU / Hrvatska osigurala mjesto u svjetskoj skupini

Image

Hrvatska je osigurala mjesto u svjetskoj skupini Davis cupa nakon što je u nedjelju u četvrtom meču najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobijedio 6-4, 6-2, 6-4 Rika de Voesta i tako osigurao Hrvatskoj vodstvo od 3-1 u susretu s Južnoafričkom Republikom. U zadnjem meču mladi Nikola Mektić svladao Južnoafrikanca Ravena Klaasena 7-(2), 6-1 te je tako Hrvatska slavila s 4-1.

18.9.2011.
13:33
VOYO logo

Čilić je trebao igrati protiv Kevina Andersona, ali se južnoafrički tenisač povukao prije početka meča zbog ozljede i zamijenio ga je De Voest, 133. tenisač na ATP listi.

Hrvatski tenisač je u ovom susretu pokazao zašto je 26. na ATP ljestvici i ni u jednom trenutku nije doveo svoje vodstvo u pitanju.

Čilić je susret počeo breakom i nakon nešto manje od sat vremena igre poveo je 1-0 u setovima. U drugom setu, dominacija našeg tenisača nije dovedena ni jednom u pitanje-osvojio je osam od osam poena nakon prvog seta i nakon 33 minute, povećao je vodstvo na 2-0 u setovima.

De Voest je do prve break-lopte u meču došao u trećem setu kod 3-2.

U trećem setu je opet naš tenisač na početku došao do breaka i poveo 3-2. Tu je De Voest prvi put uzeo poen na početni udarac našeg tenisača, ali je u idućem gemu Čilić došao do breaka, petog u meču i nakon toga mirno okončao meč i donio ključni treći bod Hrvatske u ogledu protiv Južnoafričke Republike.

Mektić, koji je 289. tenisač svijeta, imao je tri break lopte koje je i realizirao, osvojio je osam poena na prvi servis od ukupno 10. U prvom setu naš tenisač i Klaasen, 247. na ATP listi, bili su izjednačeni, no u drugom setu 28-godišnji Južnoafrikanac nije više imao motiva za otpor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo