MALA ZEMLJA ZA VELIKE STVARI / Hrvatska na Trgu pozdravila šampione!

Zlatni vaterpolisti i brončani rukometaši su se iza 16 sati pojavili na središnjem zagrebačkom trgu gdje ih je dočekalo razdragano mnoštvo... i krenula je poznata pjesma.

13.8.2012.
16:45
VOYO logo

Nedjelja navečer, nakon što su primili zaslužene medalje, bila je rezervirana za roštilj koji je organizirao Hrvatski olimpijski odbor za zlatne vaterpoliste i brončane rukometaše.

Iako vidno umorni, vaterpolisti i rukometaši bili su sjajno raspoloženi na druženju u Hrvatskoj kući u Londonu te su okupljene počastili zajedničkom izvedbom pjesme 'Moja domovina'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelo je vrijeme vladala odlična atmosfera, s puno smijeha i tek ponešto ozbiljnog razgovora. Tako je rukometni izbornik Slavko Goluža vrijeme provodio u društvu predsjednika HOO-a Zlatka Mateše i glavnog tajnika Čopa, a naravno da su glavna tema opet bili ti kobni Francuzi.

Image
Foto: Pixsell

Duh zajedništva vaterpolista i rukometaša vidjeli su i hrvatski navijači iza 16 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Više tisuća ljudi došlo je pozdraviti naše šampione koji su svojim igrama i ostvarenim uspjehom zaslužili ovakav doček!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mala smo zemlja za velike stvari" poručio je okupljenima kapetan zlatnih vaterpolista SamirBarač.

Image
Foto: PIXSELL

Olimpijci su zahvalili svima na dočeku, a izbornik vaterpolske reprezentacije RatkoRudić rekao je kako je siguran kako će se Hrvatska s idućih Olimpijskih igara vratiti s još više medalja te još više razveseliti svoje navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svečanom programu na prepunome glavnom zagrebačkom trgu nastupili su ErvinBaučić, RenataSabljak, Kvartet Gubec i orkestar JosipaCvitanovića, a svi zajedno izveli su himne rukometne i vaterpolske reprezentacije "Morska vila" i "Poljubi zemlju".

Olimpijske igre u Londonu bile su najuspješnije u povijesti hrvatskog olimpizma. S ukupno šest medalja - tri zlatne, jednom srebrnom i dvije brončane Hrvatska je zauzela 26. mjesto od 85 zemalja koje su osvojile medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo