ISKUŠENJE U DAVIS CUPU / Hrvatska izjednačila protiv JAR-a

Image
Foto: PIXSELL

Nakon prvog dana susreta između Južnoafričke Republike i Hrvatske u borbi za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa rezultat je 1-1. Za domaćine je bio uspješan Kevin Anderson, dok je Prpićevoj momčad bod donio Marin Čilić.

16.9.2011.
15:09
PIXSELL
VOYO logo

Bod za Južnu Afriku u meču koji se igra u Potchefstroomu, gradu 120 kilometara udaljenom od Johannesburga, donio je Kevin Anderson pobijedivši Ivana Dodiga sa 6:3, 6:4, 3:6, 7:6 (5), dok je rezultat izjednačio prvi hrvatski reket Marin Čilić, koji je pra dva seta dobio sa 6:0, 6:0 nakon čega mu je Izak van der Merwe predao susret.

U subotu je na rasporedu susret parova u kojem se sastaju Nikola Mektić i Antonio Veić protiv Kevina Andersona i Rika De Voesta, dok bi u nedjelju na igralište trebali izaći Marin Čilić i Kevin Anderson, a potom Ivan Dodig i Izak van der Merwe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je do pobjede stigao bez stresa. Razlika u kvaliteti između 26. i 128. tenisača svijeta je suviše velika i pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno.

Čilić je sve nade Van der Merwea u moguće čudo otklonio već u prvom setu kojeg je dobio 6:0, a kada ni u drugom setu nije uspio dobiti ni gem našem prvom reketu Južnoafrikanac je procijenio da nema smisla trošiti energiju u trećem setu protiv puno boljeg protivnika i u dogovoru s izbornikom odlučio je predati susret nakon 44 minute igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom meču dana Anderson je u izjednačenom meču u kojem su odlučivale nijanse pobijedio Dodiga. Bio je to prvi međusobni susret dvojice tenisača koji su gotovo susjedi na ATP ljestvici, Anderson je na 34. mjestu, a Dodig tri stepenice niže. Za obojicu je ovo najbolja sezona u karijeri i očekivanja da će to biti izjednačen meč pokazala su se točnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo