snježana pejčić / Hrvatica koja je već osigurala Tokio otkrila kako se zaljubila u svoj sport: 'Nije bilo na prvi pogled'

Jedna od rijetkih Hrvatica koja je već osigurala plasman na sljedeće olimpijske igre u Tokiju jest streljašica Snježana Pejčić

4.5.2019.
19:18
VOYO logo

Mala dvorana na riječkoj Kantridi drugi je dom 37-godišnje olimpijke Snježane Pejčić koja se prije nekoliko dana vratila sa Svjetskog kupa u Pekingu sa zlatom oko vrata, a upravo je ondje prije jedanaest godina osvojila brončanu medalju.  

Vratili ste se nedavno iz Pekinga sa zlatom, očito postoji neka veza vas i Pekinga?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, nešto je u zraku, sve je nekako krenulo od tamo. Nakon deset godina sam se vratila i lijepo je završilo. Bilo je teško, jako hladno i vjetrovito, meč traje tri sata, ali navikli smo na to", rekla je Riječanka za RTL.

Do zlata je Snježana došla s osobnim rekordom, a bila je blizu i svjetskog. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam imala osjećaj da sam tako dobro pucala, poslije su mi rekli. Izgleda da jesam, ostaje žal za svjetskim rekordom, bit će vremena drugi put."

U streljanu je prvi put ušla u osnovnoj školi prije 24 godine na nagovor prijateljice koja je odustala za nekoliko mjeseci, a Snježani je to postao životni poziv. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš učitelj tjelesnog nas je odveo u dvoranu. Nije bila ljubav na prvi pogled, prijateljica je kumovala, molila me da odem s njom. Ona je odustala, a ja se još uvijek "vucaram" po aerodromima."

Streljaštvo ju je odvelo na predivne lokacije diljem svijeta. Pucala je na hladnoj Aljasci, ali i u vrućem Sydneyju. Obišla je, kaže, sve kontinente svijeta. Ali da bi došla do takvih destinacija. morala je sate i sate provesti ovdje. I to s ovim odijelom koje je teško i do šest kila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puška je podešena za mene", kaže.

Mirna ruka, dobar vid i godine u streljačkoj dvorani vode do dobrih rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Probali smo i mi. Dosta neuspješno, doduše, ali barem u okvir. Snježana kaže da za prvi put nije loše.

Nju put dalje vodi u Munchen na Svjetski kup, a ove godine sve je podređeno Europskom prvenstvu u Italiji u rujnu. No, već se sada priprema i za Olimpijske igre u Tokiju iduće godine. 

"Sad me svi pitaju je li ovo uvertira u Tokiju, ali, što ja znam, još su daleko u jednu ruku nisu u drugu. Za obu godinu postoji još dosta natjecanja, četiri svjetska kupa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je mnogo natjecanja iza nje, motiva joj ne nedostaje, a kruna dugogodišnje karijere bila bi još jedna medalja na Olimpijskim igrama.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo