Otvarajte šampanjce, ovo je povijesni dan za hrvatski sport!

Šime Fantela i Igor Marenić pobjednici su regate Svjetskog kupa u Palma de Mallorci, prvi put nakon 12 godina u klasi 470 uzeli su broj jedan. Tonči Stipanović zauzeo je treće mjesto u Laseru.

5.4.2014.
19:01
VOYO logo

Fantela i Marenić imaju iza sebe niz velikih uspjeha i rezultata, naslove svjetskih i europskih prvaka, brojna postolja na regatama Svjetskog kupa, samo ove sezone dva druga i jedno četvrto mjesto, međutim dosad još nisu uzeli ukupnu pobjedu na regati Svjetskog kupa. Prvi put im je to uspjelo za rukom danas. U plovu za odličja u Palma de Mallorci na Trofeju princeze Sofije ciljem su prošli šesti što im je bilo više nego dovoljno za prvo mjesto.

"Presretni smo, napokon pobjeda na regati Svjetskog kupa, i to baš u Palmi koja nam je od početka bila jedna od težih regata, i to s lijepom bodovnom prednošću. Tijekom zime smo jako dobro radili, puno smo radili, i ovo nam je zaista nagrada za rad ove zime. Plov za odličja je bio zanimljiv, mislili smo da smo izletjeli na startu, pa smo se vraćali i krenuli iza svih. Znali smo da ne smije biti više od tri mjesta između nas, Argentinaca i Australaca, dali smo sve od sebe od kraja, dobro taktički odjedrili, imali smo dobru brzinu, nismo dopustili konkurenciji da nam odmakne", rekao je Fantela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijeli tjedan smo jedrili na visokoj razini. Pobjeda nam puno znači, 12 godina smo tu, 12 godina u Palmi i sad ćemo upoznati princezu i poljubit ću joj ruku", komentirao je Marenić.

Tonči Stipanović nije uspio zadržati prvo mjesto u Laseru, bio je deveti u plovu za odličja, pripalo mu je također sjajno treće mjesto, čime je nastavio svoj impresivan niz ove sezone. Bio je prvi na regatama u Kini (Qingdao) u listopadu i Sjedinjenim američkim državama (Miami) u veljači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Laser Radialu Tina Mihelić ostala je šesta i nakon finala. Ivan Kljaković Gašpić zauzeo je deveto mjesto u Finnu, u plovu za odličja diskvalificiran je radi preuranjenog starta.

Zadnja ovosezonska regata Svjetskog kupa jedri se krajem mjeseca u francuskom Hyeresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo