ništa od finala / Hrgović se iz Rija vraća s broncom: svjetski prvak prejak za našeg boksača

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Yoka je bio bolji u prve dvije runde, Hrgović u trećoj no to nije bilo dovoljno za slavlje i ulazak u finale

19.8.2016.
20:47
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski boksač Filip Hrgović nije se uspio plasirati u finale Olimpijskih igara u Rio de Janeiru u superteškoj kategoriji nakon što je u polufinalu izgubio od svjetskog prvaka Francuza Tonyja Yoke na bodove 1-2.

Yoka je bio bolji u prve dvije runde, Hrgović u trećoj no to nije bilo dovoljno za slavlje i ulazak u finale. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to repriza njihove borbe sa svjetskog prvenstva u Dohi kada je Francuz također pobijedio na bodove u četvrtfinalu.

Hrgović je na putu do bronce u 1. kolu bio slobodan, u osmini finala je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Turčina Alija Erena Demirezena, a potom je u četvrtfinalu tehničkim nokautom porazio Kubanca Leiniera Peru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgoviću ostaje utjeha da je osvojio prvu boksačku olimpijsku medalju za Hrvatsku od samostalnosti, a postao je i četvrti Hrvat s osvojenim odličjem u boksu, nakon zlata Mate Parlova iz Muenchena 1972. i Antona Josipovića u Los Angelesu 1984., te bronce Damira Škare iz Seula 1988. Sve te medalje osvojene su u poluteškoj kategoriji. 

Najbolji rezultat od samostalnosti na OI dosada je bilo četvrtfinale Stipe Drviša iz Atlante 1996. također u poluteškoj kategoriji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo