Žiri je donio odluku / HR Auto 2015. je nova Opel Corsa

Image
Foto: PR fotografije

Opelov gradski borac postao je sinoć HR Auto 2015. godine, odlukom Hrvatskog novinarskog žirija Zbora automobilskih novinara HND-a. Corsi je od 12 članova žirija Zbora automobilskih novinara pripalo ukupno 98 bodova.

12.12.2014.
15:37
PR fotografije
VOYO logo

Njemački je mališan tako osvojio „Zlatni volan“, a iza njega, plasiravši se na 2. poziciju sa 77 bodova zasjeo je inovativni Citroen C4 Cactus koji je osvojio „srebrni volan“. Trećom pozicijom i „brončanim volanom“ okitio se još jedan sjajan automobil, Nissan Qashqai. 

Nagradu za HR Auto 2015. Direktorici merketinga Opela Mariji Klaić zajednički su predali predsjednik žirija Zbora automobilskih novinara Marin Galić i Zvijezdana Samardžić, direktorica ORYX centra sigurne vožnje u Mičevcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR fotografije

Završnom svečanošću održanom  u Hrvatskom novinarskom društvu u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Ine, ORYX centra za sigurnu vožnju, Continentala, i Jamnice, okončan je izbor HR Auta za 2015. godinu u kojemu su sudjelovali ovogodišnji noviteti na automobilskom tržištu, odnosno oni koji će tek za koji dan krenuti u prodaju. U finale je ušla vrlo zanimljiva šestorka: Citroen C4 Cactus, Hyundai i10, Mercedes C klasa, Nissan Qashqai, Opel Corsa i Renault Twingo.

Image
Foto: PR fotografije

Koji je od njih bolji, nakon sedmodnevnih redovnih testiranja i posebnog test-dana na ORYX-ovom poligonu u Mičevcu odlučio je žiri, u kojem su ove godine bili: Ozren Adamović (Auto točka), Marko Dragun (Auto moto magazin), Marin Galić (Jutarnji list – Predsjednik žirija), Hrvoje Gattin (autonet.hr),  Zdravko Juričko (Slobodna Dalmacija), Majda Lojo Pavlović (Autoservis), Sandra Mikulčić (Večernji list, AutoStyle), Mato Pavličević (RTL.hr, Transport magazin, Dubrovački list), Kristijan Tićak (Auto motor i sport), Dubravko Kolarić (24Sata), Hrvoje Tomić (Auto klub) i Edi Prodan (Hrvatska Press Grupa - Novi list, Glas Slavonije, Glas Istre, Zadarski list).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi žirija su redom novinari koji svojim profesionalnim radom u najznačajnijim hrvatskim mjedijima – od tiskanih do elektronskih – iz dana u dan prate novosti na svjetskom i hrvatskom tržištu automobila.

Image
Foto: PR fotografije

Tradicionalno, uz Zlatni, Srebrni i Brončani volan dodijeljena su i posebna priznanja Najcoupeom je proglašen Mercedes-AMG GT, za dizajn Citroen C4 Cactus, za ekologiju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, za gradski automobil Škoda Fabia, za kabriolet Audi TT Roadster, za lako komercijalno vozilo Opel Vivaro/Renault Trafic, za najpovoljniju kupnju Hyundai i10, za obiteljski automobil BMW Serija 2 Active Tourer, za najprodavaniji model Škoda Octavia, za poslovnu limuzinu Volkswagen Passat, za sigurnost Volvo- vizija 2020, za 4x4 Jeep renegade, za SUV/Crossover Nissan Qashqai i za tehničke inovacije mjenjač ZF 9HP . Dodijeljeno je i priznanje za doprinos hrvatskom autonovinarstvu a svojim radom ovog puta zavrijedio ga je Neven Novak iz Opela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo