drugi žuti karton / HNS donio odluku: do kraja kvalifikacija na gostujućim utakmicama neće biti hrvatskih navijača

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Damir Vrbanović je istaknuo da je to bilo jedino rješenje nakon svih kazni te žali zbog ovako teške odluke i dužnost im je bila učiniti sve kako bi se spriječio najcrnji scenarij

21.8.2015.
13:45
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni savez je donio odluku da do kraja kvalifikacija na gostujućim utakmicama neće biti hrvatskih navijača.

To se odnosi na gostovanja u Azerbajdžanu (3. rujna), Norveškoj (6. rujna) i na Malti (13. listopada) te tada neće biti organizirane tribine za hrvatske navijače. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damir Vrbanović je istaknuo da je to bilo jedino rješenje nakon svih kazni te žali zbog ovako teške odluke i dužnost im je bila učiniti sve kako bi se spriječio najcrnji scenarij, a to je izbacivanje Hrvatske s EURA.

Figurativno dodaje, sve ove kazne znače da im je drugi žuti karton izvučen, ali crveni još nije pokazan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, HNS je zbog označenog kukastog križa na travnjaku Poljuda kažnjen oduzimanjem jednog boda, sa 100.000 eura, dvije utakmice bez publike te zabranom odigravanja utakmica na Poljudu do kraja ovih kvalifikacija.

"Vjerujemo da će svi navijači razumjeti razloge koji stoje iza ove odluke koja za cilj ima upravo zaštitu reprezentacije i njene ambicije da se iduće godine u Francuskoj bori s još 23 selekcije za naslov najbolje u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne možemo dopustiti da šačica huligana, za koje ni hrvatska reprezentacija nije svetinja, upropasti trud Vatrenih i izbornika Nike Kovača te time spriječi "invaziju" pravih hrvatskih navijača u Francusku", stoji u priopćenju HNS-a.

Jasno je da bilo kakav incident vezan za rasizam na predstojećim utakmicama može značiti izbacivanje Hrvatske s Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo