14.000 ljudi bodrilo 'profesora' / Hirscher opet kralj Sljemena, Ivica razočarao u drugoj vožnji!

Image
Foto: PIXSELL

Nakon što je Ivica Kostelić završio prvu vožnju sa samo 23 stotinke zaostatka za vodećim Šveđaninom Jensom Byggmarkom, u drugoj vožnji je bio preoprezan te je presporo doskijao do cilja. 'Profesora' je bodrilo više od 14.000 navijača i zaljubljenika u skijanje. Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je muškog slaloma na Sljemenu.

6.1.2013.
14:08
PIXSELL
VOYO logo

Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je šestog izdanja muškog slaloma "Vip Snow Queen Trophyja" na Sljemenu čime je obranio prošlogodišnju pobjedu, dok je najbolji hrvatski skijaš IvicaKostelić osvojio osmo mjesto.

Hircher je postao prvi skijaš koji je na Sljemenu slavio dva puta, a do 15. pobjede u Svjetskom kupu stigao s rezultatom 1:56.17. Drugo mjesto sa 57 stotinki sekunde zaostatka osvojio je Šveđanin AndreMyhrer, dok je treći bio Austrijanac MarioMatt sa 1.09 sekundi zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić je nakon prve vožnje bio na četvrtom mjestu sa 23 stotinke zaostatka za najbržim Šveđaninom Jensom Byggmarkom, no u drugim nastupom je pokvario ukupni plasman i na koncu je imao osmo vrijeme sa skoro dvije sekunde zaostatka.

Kosteliću je to najbolji rezultat u slalomu ove sezone, uz osmo mjesto u Leviju, ali i drugi najgori na Sljemenu nakon 2010. kada je odustao u prvoj vožnji. Na sljemenskom Crvenom spustu do sada je tri puta bio drugi i jednom treći. Ove sezone Kostelić je u Leviju bio osmi, u Val d'Isereu je osvojio 16. mjesto, u Madonni di Campiglio je bio deseti, dok je u Muenchenu zauzeo peto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ostalih hrvatskih predstavnika IstokRodeš je u prvoj vožnji osvojio 42. mjesto, dok Dalibor Šamšal, MatejVidović i FilipZubčić nisu uspjeli završiti prvu utrku.

Utrku muškog slaloma na Sljemenu je pratilo oko 14.000 gledatelja, a među gledateljima su bili i hrvatski premijer Zoran Milanović, ministar znanosti, prosvjete i sporta ŽeljkoJovanović, ministra turizma VeljkoOstojić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture SinišaHajdašDončić, ministrica graditeljstva AnkaMrak-Taritaš, zagrebački gradonačelnik MilanBandić i riječki VojkoObersnel, članovi obitelji Kostelić kao i mnogi drugi predstavnici hrvatskog političkog, sportskog, gospodarskog, društvenog i javnog života te brojni ljubitelji skijanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Hirscher sa 740 bodova, Norvežanin Aksel Lund Svindal je drugi sa 689 bodova, a treći je Amerikanac TedLigety sa 552 boda. Kostelić je jedanaesti skijaš svijeta sa 240 bodova.

U poretku slalomaša vodi Hirscher sa 420 bodova, drugi je Nijemac FelixNeureuther sa 341 bodom, a treći je Myhrer sa 330 bodova. Kostelić je na sedmoj poziciji sa 145 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skijaši sada sele u švicarski Adelboden gdje su na rasporedu veleslalom (12. siječnja) i slalom (13. siječnja).

________________________________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijek druge vožnje:

Byggmark nije završio, Hirscher je opet kralj Sljemena, Ivica je osmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni kralj Sljemena je prvi, Marcel Hirscher je sjajno odvozio i osigurao si vrh.

Myhrer vodi, još su ostala dvojica, Gross je došao do treće pozicije pa je Kostelić sedmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Kostelić je ušao u cilj tek kao šesti. Svojom sigurnom vožnjom ostvario je tek 23. vrijeme druge vožnje i ponovno ostao bez krune. No, navijači na Sljemeu su napravili sjajnu atmosferu!

Austrijanac Mario Matt s vremenom 1:57.26 sretno je stigao do 2. mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šveđanin Andre Myhrer odličnom drugom vožnjom u cilj je ušao kao prvi.

Nijemac Felix Nerureuther za samo dvije stotinke s vrha je skinuo Pinturaulta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alexis Pnturaul, osmi iz prve vožnje, sada je vodeći s 1:57.50.

Austrijanac Manfred Moelgg s vremenom 1:57.90 i tako zasjeo na vrh, iza njega je Francuz Steve Missillier. Norvežanin Henrik Kristoffersen zasad je treći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostalo je još deset najboljih iz prve vožnje, Missillera nitko nije srušio.

Spušta se magla i sve je teže dobro odvoziti lauf, a nakon 15 skijaša i dalje je prvi Missillier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam skijaša nakon prve vožnje unutar je jedne sekunde, a staza, kako vrijeme odmiče, postaje sve oštećenija, pa skijaše s najboljim vremenima iz prve vožnje čeka težak zadatak.

14:00 Počela je druga vožnja!Ivica Kostelić traži svoju prvu pobjedu na Sljemenu. Čeh Krystof Kryzl krenuo je prvi sa starta i u cilj ušao s vremenom 1:59.30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

_____________________________________________________________________________

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo