nizozemac pun optimizma / Hiddink visoko postavio ljestvicu: 'Možemo osigurati Ligu prvaka do kraja sezone!'

"Imam želju, strast i volju raditi s ovim dečkima. Dogovorili smo se do svibnja, a onda ćemo vidjeti," dodao je Hiddink

23.12.2015.
16:52
VOYO logo

Premda se Chelsea nalazi na 15. mjestu engleskog nogometnog prvenstva sa čak 20 bodova manje od lidera Leicester Citya, novi menadžer 'Bluesa' Guus Hiddink smatra kako se londonski klub do konca sezone može probiti do prve četiri pozicije koje vode u Ligu prvaka.

"Ispred nas je 21 utakmica i matematički još možemo dohvatiti jedno od mjesta koja vode u Ligu prvaka. Vjerujem kako smo za to sposobni," poručio je nizozemski stručnjak na prvoj novinarskoj konferenciji otkako je naslijedio Josea Mourinha

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hiddink je drugi put u karijeri doveden na Stamford Bridge kako bi 'ugasio požar'. Prije šest godina je naslijedio Brazilca Luisa Felipea Scolarija, a na koncu te sezone Chelsea je završio na trećem mjestu iza Manchester Uniteda i Liverpoola.

"Neće biti lako srediti situaciju u momčadi. Svatko od nas se mora pogledati u ogledalo i zapitati kako može pomoći u ovoj situaciji. Ne možemo ignorirati što se događalo u posljednje vrijeme. Činjenica da sam stigao u klub na pola sezone pokazuje kako nije bilo dobro, no ja sam optimističan. Nadam se kako će nas navijači podržati i pokazati kako su uz nas," kazao je 69-godišnji Nizozemac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je pod vodstvom Josea Mourinha u 17 kola doživio čak devet poraza i ima samo tri boda više od zone ispadanja. Četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu prvaka udaljeno je 11 bodova.

"Ovo je vrlo jaka liga, uostalom to pokazuju rezultati Leicester Cityja, Watforda i Crystal Palacea. To znači da svaka ekipa može svakoga poraziti," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hiddink se u prvom mandatu na klupi Chelsea zadržao šest mjeseci nakon čega je momčad preuzeo Carlo Ancelotti. Nagađa se kako će i ovoga puta biti slično, a kao najizgledniji kandidati spominju se Pep Guardiola, Diego Simeone i Roberto Mancini. Hiddink se nije želio previše osvrtati na pisanje engleskih medija.

"Imam želju, strast i volju raditi s ovim dečkima. Dogovorili smo se do svibnja, a onda ćemo vidjeti," dodao je Hiddink.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom prvom mandatu na klupi 'Bluesa' Hiddink je osvojio FA kup, njegov posljednji trofej. Nakon Chelsea vodio je Rusiju, Tursku i Nizozemsku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike