Posveta žrtvama nesreće / Hamilton nadmašio najveće u povijesti Formule 1!

Image
Foto: AP

Vettel je zauzeo treće mjesto i došao do prvih bodova u sezoni, a Rosberg vodi u ukupnom poretku vozača.

30.3.2014.
12:06
AP
VOYO logo

Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu pobjednik je VN Malezije koja se u nedjelju vozila na stazi Sepang u Kuala Lumpuru, dok je drugo mjesto pripalo njegovom momčadskom kolegi Nijemcu Nici Rosbergu.

Hamiltonu, koji je startao s najbolje startne pozicije, ovo je 23. pobjeda u karijeri i prva ove sezone nakon što je odustao na VN Australije prije dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četverostruki svjetski prvak Nijemac Sebastain Vettel u Red Bullu zauzeo je treće mjesto i došao do prvih bodova ove sezone. Rosberg, koji je pobijedio na VN Australije prije dva tjedna, vodi u ukupnom poretku vozača.

Pobjedom  je Hamilton ostao jedini vozač u povijesti Formule 1 koji je u svakoj sezoni ostvario barem jednu pobjedu,.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjajan je osjećaj slaviti nakon ovako teškog vikenda i nakon toliko vremena. Želim se zahvaliti svima koji su pridonijeli ovom uspjehu, a pobjedu posvećujem obiteljima čiji su članovi poginuli u nedavnoj zrakoplovnoj nesreći", izjavio je Britanac, a potom prokomentirao uvjete tijekom utrke.

"Nije bilo lako zadržati koncentraciju zbog visoke vrućine i puno znoja. Morao sam ostati smiren, u čemu sam uspio, a momčad je pritom odradila sjajan posao", rekao je Hamilton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo