treniranje discipline / Hajduk i Rijeka saznali kazne za nerede na Kantridi

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Prema članku 67. Disciplinskog pravilnika HNS-a zbog težine nereda HNK Rijeka kažnjena je novčanom kaznom u iznosu od 100.000 kuna, a HNK Hajduk maksimalnom novčanom kaznom u iznosu od 200.000 kuna.

4.10.2013.
16:55
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević nakon provedenog disciplinskog postupka donio je odluke o kaznama zbog nereda i bakljade navijačkih skupina na utakmici 11. kola Rijeka - Hajduk odigrane u subotu, 28. rujna, objavila je Udruga klubova Prve HNL.

"Prema članku 67. Disciplinskog pravilnika HNS-a zbog težine nereda HNK Rijeka kažnjena je novčanom kaznom u iznosu od 100.000 kuna, a HNK Hajduk maksimalnom novčanom kaznom u iznosu od 200.000 kuna. U obrazloženju odluke disciplinski sudac posebno je istaknuo da se bez obzira na propuste domaćina koji su se dogodili u provedbi organizacije utakmice, ne može opravdati postupanje gostujućih navijača i napad bakljama na gledatelje koji je bio takvog intenziteta i bezobzirnosti da je prava sreća da nije bilo još težih posljedica. Također, klubovi su upozoreni da će se u slučaju ponovne upotrebe pirotehnike na sljedećim utakmicama, primijeniti teža vrsta kazne odnosno kazna igranja utakmica na svom igralištu bez prisutnosti gledatelja", stoji u priopćenju Udruge klubova Prve HNL.

Kažnjeni su i Zadar i Dinamo zbog bakljade gostujućih navijača na utakmici igranoj u nedjelju, 29. rujna.

"NK Zadar kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna, a GNK Dinamo u iznosu od 10.000 kuna zbog ubacivanja nekoliko baklji od strane navijačke skupine BBB u teren za igru na utakmici Zadar - Dinamo", objavila je Udruga prvoligaša.

Klubovi imaju rok od osam dana u kojem mogu podnijeti žalbe na ove odluke Komisiji za žalbe Prve HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo