Hajduk doživio najveći poraz u zadnjih 15 godina!

'U 60 godina postojanja Torcida je ispratila mnoge pojedince i države, a Hajduk i mi smo ostali.

20.12.2011.
1:45
VOYO logo

Uprava Hajduka nedavno je osnovala komisiju za suradnju s navijačima koja je pozvala Torcidu na pregovore oko usvajanja Kodeksa. Međutim, Torca je sada Željku Kerumu odgovorila jasno i glasno – pregovora biti neće!

Navijači su u otvorenom pismu odbili splitskog gradonačelnika, te mu poručili da neće pregovarati s ljudima koji su čista suprotnost onome što stoji u Kodeksu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Podržalo nas je 34 tisuće ljudi'

"Kodeks upravljanja Hajdukom, koji je svojim potpisima podržalo više od 34 tisuće ljudi, jedini je mogući izlaz iz Hajdukove krize. Klub navijača Torcida ima povijesnu odgovornost spram budućnosti Hajduka, zbog čega zahtijevamo njegovo usvajanje u integralnom obliku i raspisivanje javnog natječaja za izbor članova Nadzornog odbora", stoji u pismu Torcide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njemu su se navijači osvrnuli i na Kerumovu figu suradnje. Naime, gradonačelnik je još u lipnju ove godine u knjizi dojmova o Kodeksu napisao:

"Vlast u klubu me ne zanima. Neka to budu mali dioničari i navijači, neka oni izaberu stručne ljude koji će upravljati klubom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, pet mjeseci kasnije, te je iste navijače i dioničare nazvao ekstremistima i urbanim jugoslavenima.

No, tu je bio samo početak Kerumove taktike toplo-hladno. Nakon svega je Torcidi ponudio ruku suradnje nazivajući njihove akcije simpatičnima, ali je istovremeno drugom rukom podigao svoj listić s 300.928 glasova te u Nadzorni odbor 'uhljebio' svoje ljude – pekare, mesare, keramičare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijela Skupština je nelegalna"

Torcida je ponovno poručila da je cijela Glavna skupština Hajduka, kao i njene odluke, nelegalna, jer gradonačelnik nije imao pravo sudjelovati na njoj kao predstavnik Grada Splita. Naime, on je za predstavnika imenovan 19. studenog, te ta odluka po zakonu još nije stupila na snagu za vrijeme održavanja skupštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj Torcida poručuje: "U svojih 60 godina postojanja Torcida je ispratila mnoge pojedince koji su prošli kroz Hajduk, ispratili smo čak i države, a Hajduk i mi smo ostali. Ispratit ćemo i ovu garnituru, ali to nećemo smatrati svojom pobjedom, jer ovo što se posljednjih 15-ak godina događa u Hajduku je njegov veliki poraz, a nijedan Hajdukov poraz ne može biti naša pobjeda".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo