Islanđani samouvjereni / Gustavsson uoči utakmice: 'Imamo novu generaciju, oni su snažni islandski vikinzi'

Čini se da će naši igrači imati doživljaj kao da igraju kod kuće, jer u Munhenu živi preko 40 tisuća Hrvata

10.1.2019.
19:50
VOYO logo

Samo jedan dan dijeli naše rukometaše od prve utakmice – one protiv, starih znanaca, Islanđana.   

"Sigurno moramo odigrati jako dobru obranu, agresivnu, pokretljivu, da što više lakih golova postižemo. S druge strane, u napadu moramo biti jako pametni, ne smijemo gubiti lako lopte jer oni kažnjavaju apsolutno svaku izgubljenu loptu i jako su brzi, imaju jako strašnu kontru, polukontru tako da ćemo ih morati malo umiriti i igrati naš rukomet", rekao je kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to repriza utakmice od prije godinu dana kada je Hrvatska Island pobjedila u Splitu. Ali sada se na klupu po treći put vratio izbornik Gudmundur Gudmundsson. Uz agresivnu obranu i lijevog vanjskog  Arona Palmarsona kojeg i sam kapetan Duvnjak naziva van serijskim igračem, naše rukometaše čeka težak početak.

"Island će sigurno imati jako dobru tranziciju i dobru obranu, to je njihov forte, brza krila, puno polukontri i kontri, a mi moramo biti strpljivi u napadu, ne gubiti lopte i onda su nam šanse dobre", rekao je reprezentativni vratar Ivan Stevanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi protivnik Hrvatske na svjetsko prvenstvo dolazi bez najboljeg strijelca u povijesti reprezentacije, Sigurdssona, koji se nije oporavio od ozljede koljena. No vjetar u leđa iskusnim igračima daju mladi članovi momčadi.

"Imamo novu generaciju, ali oni žele pobijediti za momčad i snažni su islandski vikinzi. Hrvatska ima ekipu svjetske klase, jednu od najboljih ekipa na svijetu,  jednu od najboljih ekipa ikada i odličnog trenera. Mi smo mali narod, ali nadamo se da ćemo dobro igrati", rekao je vratar islandske reprezentacije Bjorgvin Pall Gustavsson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da će naši igrači imati doživljaj kao da igraju kod kuće, jer u Munhenu živi preko 40 tisuća Hrvata. 

"I u Minhenu i svugdje, hrvatski navijači su najbolji. Ovdje je jako puno Hrvata u Minhenu u posljednje vrijeme tako da ja vjerujem da je to jako puno navijača će biti", rekao je Draženko Radoš iz Munchena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački rukometni savez do sad je prodao više od pola milijuna ulaznica - sada ih je teško kupiti. 

"Karte idu preko interneta, na osnovu toga su cijene puta 2 puta 3, tako da, mi koji smo zakasnili se pobrinuti na vrijeme za karte, nismo nažalost uspjeli", rekao je Robert Taver iz Munchena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvorana je spremna, sutra u njoj kreće i skupina B. Hrvatska protiv Islanda traži pobjedu za samopouzdanje na startu prvenstva.

Besplatno gledaj live stream utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. samo na RTLplayu, a sve utakmice hrvatske reprezentacije uživo na RTL televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo