MINISTAR BEZ DLAKE NA JEZIKU / 'Gospoda iz HNS-a nisu svjesna realnosti!'

Dan nakon sastanka s vodstvo HNS-a na kojem je zatražio njihovu ostavku, ministar sporta Željko Jovanović je pred kamerama bez okolišanja ponovio svoj stav - Marković i ekipa nemaju podršku ministarstva.

23.2.2012.
14:03
VOYO logo

Niti dana nakon 'konstruktivnog' sastanka s vodstvom Hrvatskog nogometnog saveza, glavni čovjek za sport u Milanovićevoj Vladi nije ublažio retoriku. U srijedu je Vlatka Markovića i ostatak njegove 'ekipe' pozvao da podnesu ostavke, a uoči sjednice Vlade u četvrtak opet je ponovio da sadašnje vodstvo iz Rusanove 13 nema njegovu podršku.

"Reakcija gospode iz HNS-a je bila kao da nisu svjesni realnosti. Čini mi se da oni nisu svjesni odgovornosti za stanje u hrvatskom nogometu. Mislim da sam bio dovoljno jasan, oni nemaju podršku ministarstva, što njima možda ništa ne znači", izjavio je ministar Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo nastaviti s našim poslom na zakodnodavnom okviru jer to je ono što možemo učiniti. U  što kraćem roku ćemo uputiti sve naše zakone na Vladu i Saboru u proceduru te na taj način stvoriti zakonodavni okvir da nikakve radnje koje nisu u skladu sa zakonom ne mogu biti prisutne niti jednom sportskom savezu, pa tako ni u nogometu u kojem ima najviše nepravilnosti", zaključio je Jovanović.

Nešto kasnije u Rusanovoj 13 je održana konferencija za novinare na kojoj su svi čekali reakciju HNS-a na 'napade' ministra sporta, no umjesto goruće teme, predstavnici Kuće nogometa pokušali su ublažiti 'oštricu' novinarske znatiželje izvještavanjem o Europskom prvenstvu u futsalu, potom izvlačenjem parova četvrtfinala malonogometnog Kupa, da bi potom riječ preuzeo majstor retorike, glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojim poznatim stilom govorio je o aktivnostima ženske reprezentacije, U-19 vrste, pa rasporedu prijateljskih utakmica Bilićeve selekcije, odgađajući - neodgodivo.

Kada je napokon stigla na red tema "sastanak sa Željkom Jovanovićem", Srebrić je naglasio da je razgovor bio 'vrlo konstruktivan'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministar je rekao da netko mora snositi odgovornost za negativne pojave u nogometnoj organizicija i naglasio da je u najmanju ruku moramo ponuditi na raspolaganje naše mandate", počeo je glavni tajnik HNS-a te nastavio:

"Nismo mu replicirali, već iznijeli program naših aktivnosti te akcijski plan za saniranje i eliminiranje negativnih situacija u našem nogometu. Znači nije istina da nemamo akcijski plan. Predloženo je da se sazove Skupština HNS-a kako bi se raspravilo stanje u hrvatskom nogometu. O tome ćemo odlučiti na sjednici izvršnog odbora u ponedjeljak kada će se zauzeti odgovarajući stavovi", dodao je Srebrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je sve Zorislav Srebrić rekao u razgovoru 'jedan na jedan' s novinarom RTL-a Danas možete pogledati u video prilogu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo