sastao se s balićem / Gobac: 'Mlađi su kandidati prioritet za izborničku klupu'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac prokomentirao je postavljanje Ivana Balića na mjesto koordinatora muške rukometne reprezentacije, istaknuvši kako se u rad uvodi nova politika, prema kojoj će prednost u utrci za novog izbornika imati mlađi kandidati

11.2.2015.
16:26
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac prokomentirao je jučerašnju informaciju kako se bivši reprezentativac Ivano Balić od 1. srpnja uključuje u rad reprezentacije, na mjestu sportskog koordinatora.

"Da, još jednom mogu potvrditi da smo definirali rok. Balić nam se priključuje od početka srpnja, a s nama će biti dva olimpijska ciklusa, što je najmanje osam godina. Bit će koordinator za muški rukomet i koordinirati će struku svih muških selekcija", započeo je Gobac.

U razgovoru je otkrio i planove vezane uz izborničku klupu, spomenuvši kako je cijela stvar sa Serdarušićem kao novim izbornikom reprezentacije prenapuhana.

"Jučer smo puno o tome razgovarali, Ivano je također već imao svoje prijedloge. On predlaže da na mjesto izbornika postavimo nekog mlađeg, Pero Metličić je već neupitan kandidat za pomoćnog trenera u početnom periodu, a kasnije bi trebao nastaviti s radom kao glavni izbornik. Sada tražimo neku mlađu osobu i u tom smjeru ćemo se kretati. Ništa još nije definitivno, no za desetak dana ćemo sve staviti na papir", otkrio je.

Gobac je naglasio kako Savez kreće s novom politikom, prema kojoj svi kandidati koji su ozbiljni i samostalni u ovom trenutku ne dolaze u obzir.

"Krećemo s novim smjernicama, u prvom će planu biti timski rad, a u to će se sjajno uklopiti neki mlađi trener", rekao je Gobac, natuknuvši time kako Serdarušić u principu otpada kao mogućnost za izbornika, no ipak ga nije otpisao.

"Svi su kandidati i dalje u krugu, sve će ovisiti o novom konceptu, no mislim da smo sada ipak nešto dalje od tog odabira", rekao je Gobac.

Na pitanje o konkretnim dojmovima na Balićeve rane prijedloge, dopredsjednik je imao samo riječi hvale.

"Svi smo u Savezu pozitivno iznenađeni s načinom na koji Ivano razmišlja. On je bio velika zvijezda i kada ga imenujemo, normalno da ćemo ga i poslušati. Ivano će izbornika predložiti meni, a ja ću ga predložiti upravnom odboru", objasnio je Gobac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo