odlazak ikone anfielda / Gerrard nakon 16 godina napušta Liverpool

Image
Foto: Peter Byrne/Press Association/PIXSELL

Aktualni ugovor Stevena Gerrarda s Liverpoolom završava na kraju ove sezone, a mnogi britanski mediji, među kojima su BBC i Sky Sports, u četvrtak su objavili vijest da će 34-godišnji veznjak od sljedeće sezone zaigrati za klub u američkom MLS-u.

2.1.2015.
9:15
Peter Byrne/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Steven Gerrard, 34-godišnji bivši kapetan engleske nogometne reprezentacije i ikona Liverpoola, na kraju će ove sezone napustiti klub u kojem je proveo cijelu dosadašnju karijeru, ali namjerava nastaviti igrati i to izvan Engleske, objavio je Liverpool u petak.

Gerrard je za prvu momčad Liverpoola dosada sakupio 695 nastupa i postigao je 180 golova, a članom "redsa" postao je kao osmogodišnji dječak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavit ću igrati iako u ovom trenutku ne mogu reći gdje, ali to sigurno neće biti u klubu koji bi igrao protiv Liverpoola. To je nešto što nikako ne bih mogao prihvatiti. Moja odluka bazira se isključivo na želji da iskusim nešto novo u svojoj karijeri i kako ne bih imao za čime žaliti kada završim karijeru", stoji u Gerrardovoj izjavi objavljenoj na Liverpoolovoj službenoj internetskoj stranici.

Gerrardu ugovor s Liverpoolom ističe na kraju ove sezone, a britanski mediji nagađaju kako bi karijeru mogao nastaviti u američkoj MLS ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gerrard je kao kapetan predvodio momčad Liverpoola koja je 2005. nevjerojatnim preokretom u finalnoj utakmici protiv Milana u Istanbulu osvojila naslov pobjednika Lige prvaka. Prošle je sezone bio jedan od tragičara u završnim kolima prvenstva, kad je Liverpool izgubio utrku s Manchester Cityjem i ispustio priliku za osvajanje naslova engleskog prvaka, prvi nakon 24 godine posta.

Liverpool je trenutno tek na osmom mjestu ljestvice Premier lige s 29 bodova iz 20 utakmica, a Gerrard je u četvrtak bio dvostruki strijelac iz kaznenih udaraca u prvenstvenom dvoboju s posljednjeplasiranim Leicester Cityjem na svom Anfieldu. Liverpool je ispustio vodstvo od 2-0 i na kraju osvojio samo bod (2-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao jedan od mogućih MLS klubova koji bi mogao angažirati Gerrarda spominje se aktualni prvak LA Galaxy, ali je predsjednik kluba Chris Klein odbio komentirati vijest da će baš Los Angeles biti novo odredište Liverpoolove ikone. LA Galaxy je do naslova prvaka prošle sezone predvodio Irac Robbie Keane, koji je u sezoni 2008/09. bio Gerrardov suigrač u Liverpoolu, a od 2007. do 2012. prva zvijezda kluba bio je David Beckham, Gerrardov dugogodišnji suigrač u engleskoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo