GDJE ĆE ČETVEROSTRUKI SVJETSKI PRVAK NASTAVITI KARIJERU? / 'Nema za njega mjesta kod nas. Neka uzme godinu dana predaha'

Image

'Imamo Albona i s njim smo zadovoljni'

9.7.2020.
17:38
VOYO logo

Četverostruki svjetski prvak u formuli 1, 33-godišnji Nijemac Sebastian Vettel, teško će pronaći novi angažman nakon što mu na kraju ove sezone istekne ugovor s Ferrarijem, jer za njega mjesta nema čak ni u Red Bullu, momčadi s kojom je osvojio sva četiri svjetska naslova.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

File photo dated 20-02-2020 of Ferrari's Sebastian Vettel.,Image: 499855669, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO Editorial use only. Commercial use with prior consent from teams, Model Release: no

'Nema mjesta za Vettela kod nas'

"Nema mjesta za Vettela kod nas", izjavio je u četvrtak za njemački Auto, Moto i Sport magazin Red Bullov savjetnik za auto-moto sport Helmut Marko, odbacujući na taj način špekulacije o Vettelovom povratku u momčad s kojom je doživio najveće uspjehe u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Red Bull u svojoj 'garaži' ima Nizozemca Maxa Verstappena koji je pod ugovorom do 2023. te Alexa Albona, koji osim što je dobar vozač ima i još jedan adut.

"Imamo Albona i s njim smo zadovoljni. Alex je po jednoj polovici Tajlanđanin, a 51 posto vlasništva Red Bulla je u tajlandskim rukama", rekao je Marko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Da sam ja na Sebastianovom mjestu, uzeo bih godinu dana predaha'

Vettel je tako ostao bez jedne od posljednjih mogućih opcija za nastavak karijere u formuli 1, jer su za sljedeću sezonu popunjena mjesta i u Mercedesu, a povratkom Španjolca Fernanda Alonsa u Renault i tamo su Nijemcu vrata zatvorena.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Ferrari's German driver Sebastian Vettel is pictured during the first practice session on November 29, 2019, at the Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, two days ahead of the final race of the season.,Image: 485447077, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Stoga Marko ima prijedlog za četverostrukog svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da sam ja na Sebastianovom mjestu, uzeo bih godinu dana predaha i promatra situaciju izvana. Možda će se za godinu dana nešto otvoriti ili će imati neku bolju ideju. No, možda mu se život u krugu obitelji toliko svidi da se neće ni željeti vratiti", zaključio je Helmut Marko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo