KOLUMNA VLADE ŠOLE / Francuzi još nisu igrali ozbiljnu utakmicu

Image

Dosad je Onestina momčad bila vrlo uvjerljiva, no u prvih sedam utakmica i nije imala ozbiljnijeg suparnika, izuzev donekle Mađara.

27.1.2009.
15:24
VOYO logo

Francuzi mi djeluju tjelesno superiorni u odnosu na sve ostale reprezentacije na svjetskom prvenstvu. Ne mislim pri tome da će nekoga lako pretrčati, nisu prebrzi, već se njihov sustav rada u klubovima bitno razlikuje od rada u klubovima u drugim zemljama po tome što jako puno pozornosti posvećuju tjelesnoj pripremi.

Osnovni je zadatak naših igrača u današnjoj utakmici da im ne prilaze preblizu, da se drže na odstojanju, jer kad vas u klinč uhvate tipovi koji dižu po 140-150 kilograma na benču, bolje da vas nema. Zato moramo biti jako lukavi i ne smijemo igrati na silu jer to ne može dati rezultate, u to smo se mogli više puta uvjeriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska reprezentacija nema klasičnoga desnog vanjskog napadača ljevaka, premda ima klasnog igrača na toj poziciji Fernandeza koji nam je znao stvarati teškoće, i to bismo mogli iskoristiti. Iako ponekad izgleda da bi protiv Francuza trebalo igrati brže, ne daju suparniku mnogo prilika za protunapad.

Dosad je Onestina momčad bila vrlo uvjerljiva, no u prvih sedam utakmica i nije imala ozbiljnijeg suparnika, izuzev donekle Mađara. Svi ostali bili su im lak plijen, pogotovu reprezentacije iz osječke skupine. Mislim da je naša reprezentacija bila u mnogo ozbiljnijoj skupini, s time što su Šveđani u Splitu još igrali dobro, dok su u Zagrebu pokazali da im nedostaje širine, pogotovu u izboru obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Červar će malo poštedjeti glavne igrače, ali vjerujte da će isto učiniti i Onesta, jer najvažniji susreti tek slijede. Bez obzira na to, utakmica s Francuskom bit će prava rukometna poslastica. Usudio bih se reći da su dvoboji između Hrvatske i Francuske u posljednjih desetak godina najveći svjetski rukometni derbiji, kao nekad dvoboji između Švedske, Rusije i Hrvatske. Svi prolaze, samo mi ostajemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo