NAČELO PRAVEDNOSTI / Francuska ostala bez mjesta nositelja

Image

U ždrijebu za SP 2010. Francuska je ostala bez mjesta nositelja skupine. I FIFA i Francuzi demantiraju da je to kazna zbog Henryjeve ruke.

2.12.2009.
11:09
VOYO logo

CAPE TOWN – Glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke komentirao je kako određivanje nositelja za ždrijeb za SP 2010. u kojem je Francuska ostala bez mjesta nositelja, nije ni u kojem slučaju kažnjavanje Francuske.

Valcke je istaknuo kako epizoda s rukom Thierryja Henryja u utakmici protiv Irske nije uzeta u obzir prilikom stavljanja Francuske u skupinu 4 s drugim europskim slabije plasiranim zemljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prijašnjem ždrijebu za SP 2006. FIFA je za kriterije uzela plasman na dva prošla Svjetska prvenstva, međutim sada je FIFA uzela u obzir samo plasman Francuske na njenoj ljestvici za mjesec listopad prije doigravanja.

Francuska je na toj ljestvici deveta iza Hrvatske, a kako zemlja organizator, u ovom slučaju Južnoafrička Republika mora biti nositelj, Francuska i nije imala šanse da bude među nositeljima skupina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo SP-a nije uzelo posljednji plasman iz studenog zbog „načela pravednosti“ u kojem je reprezentacija Francuske napredovala za dva mjesta s devetog na sedmo, kao i Portugal koji je skočio s desetog na peto, zahvaljujući prolasku u doigravanju protiv BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo