Hrvat pripremio iznenađenje za EP: 'Nadam se da će mi plan uspjeti'

Filip Ude i Tijana Tkalčec u subotu od 11.30 po hrvatskom vremenu borit će se za medalje na Europskom prvenstvu u Moskvi.

19.4.2013.
16:35
VOYO logo

Filipu će to biti sedmi europski finale i prvi nakon pet godina i srebra 2008. u Lausanni, dok je Tijana Hrvatskoj donijela prvi seniorski pojedinačni finale na europskim smotrama. Bit će to veliki dan za čakovečku, ali i hrvatsku gimnastiku.

Uoči finala na konju s hvataljkama, Ude je izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon pet godina sam ispunio cilj da opet uđem u europski finale. Postavio sam si ciljeve koji me vode naprijed i bez kojih se ne bih bavio time čime se bavim. Sada me vodi to da u sljedeće četiri godine osvojim sve tri medalje - europsku, svjetsku i olimpijsku. U finalu očekujem da odradim vježbu, makar ću raditi novu koju nikada nisam izveo na natjecanju. Prvi nastupam i nadam se da će mi plan uspjeti. Nikada nisam kalkulirao, neću ni sada. Mislim da bi trebalo biti sve u redu."

I Tijana Tkalčec je izrazila svoja očekivanja uoči nastupa u finalu preskoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Presretna sam što sam ušla u finale. Uvijek sam željela ući u europski finale baš na svojoj najdražoj spravi, preskoku. Još nisam svjesna što sam ostvarila. Najstarija sam finalistica, ali s 24 godine se ne možeš osjećati starije. Druge djevojke možda imaju jače skokove od mene, ali preskok je zeznuta sprava, svašta se može dogoditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo