IVICA NADMAŠIO LEGENDE / Fenomenalni Kostelić srušio i slavnog Stenmarka!

Image
Foto: AP

Ivica Kostelić ostvario je nešto što niti jednom drugom skijašu u povijesti Svjetskog kupa nije uspjelo. Trećim mjesto u slalomskoj utrci u Wengenu, upisao je 12. pobjedničko postolje u tom kultnom švicarskom skijalištu, nadmašivši Stenmarkovih 11 postolja u Madonni di Campiglio.

20.1.2013.
14:03
AP
VOYO logo

Najbolji hrvatski skijaš ponovno je imao vrlo uspješan vikend u švicarskom Wengenu. Nakon drugog mjesta u superkombinaciji (petak), Ivica Kostelić je u nedjeljnom slalomu na svojoj omiljenoj stazi osvojio treće mjesto, što je njegov najbolji slalomski rezultat ove sezone.

Ovim plasmanom 33-godišnji Zagrepčanin je upisao i svoje 12. postolje u Wengenu postavši tako najbolji skijaš u povijesti po broju pobjedničkih podija dohvaćenih na utrkama Svjetskog kupa na samo jednom skijalištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time je nadmašio legende kao što su Ingemar Stenmark i njegovih 11 postolja u talijanskoj Madonni di Campiglio, te Marca Girardellija i Didiera Cuchea, kojima je ovaj doseg uspio u Kitzbühelu.

Kostelić može biti vrlo zadovoljan svojim slalomskim vožnjama na legendarnom Lauberhornu. U prvom laufu je imao četvrto vrijeme i 25 stotinki zaostatka za vodećim Marcelom Hirscherom, dok je u drugoj vožnji također upisao četvrto vrijeme te ukupno osvojio treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je njegov rezultat sezone nakon četvrte pozicije u Adelbodenu, dva osma mjesta u Zagrebu i Leviju te 10. pozicije u Madonni di Campiglio.

Prvo mjesto u Wengen osvojio je sjajni Nijemac Felix Neureuther, dok je Hirscher na kraju zaostato 21 stotinku za pobjednikom, odnosno Austrijanac je bio samo četiri stotinke bolji od Ivice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S novih 60 bodova, najboklji hrvatski skijaš se popeo do petog mjesta u ukupnom poretku Svjetkog kupa. Sada ima 477 bodova, jednako kao i Talijan Manfred Moelgg, a ispred njih su vodeći Hirscher (935), drugoplasirani Aksel Lund Svindal (747), treći Ted Ligety (696) te četvrti Neureuther (646).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo