MIAMI USTAO IZ MRTVIH / Fenomenalni James ponovio uspjeh Chamberlaina

Image

Ovom pobjedom Miami je izjednačio na 3-3 u seriji na četiri pobjede i sedmu utakmicu "odveo" na svoj teren u subotu navečer.

8.6.2012.
10:11
VOYO logo

Miami Heat je pobijedio Boston Celtics 98-79 i tako si osigurao sedmu utakmicu finala doigravanja Istočne konferencije, a LeBronJames je gotov izjednačio svoj rekord sa 45 postignutih pogodaka na jednoj utakmici.

S ovom pobjedom Miami je izjednačio na 3-3 u seriji na četiri pobjede i sedmu utakmicu "odveo" na svoj teren u subotu navečer. James, najkorisniji igrač NBA, zabio je 30 od svojih 45 koševa u prvom poluvremenu. Senzacionalni početak utakmice pomogao je Miamiju da ubrza do dvoznamenkaste razlike. James je također bio i najbolji skakač na utakmici sa 15 skokova. Rajon Rondo je zabio 21 koš uz 10 asistencija za Boston u tek drugom porazu Celticsa na svom terenu u doigravanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James je zabio 12 od Miamijevih 21 pogotka iz igre u prvom poluvremenu i 30 od 55 pogodaka svoje momčadi u prve 24 minute.

Nakon što je Boston došao na 10 razlike u trećoj četvrtini zahvaljujući seriji 6-0, Heat nije dopustio domaćinima da uzmu zamaha odgovorivši s četiri brza pogotka. Nakon toga Boston je stao, a Miami je zadržao dvoznamenkastu razliku do kraja utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James je drugi igrač u povijesti NBA koji je u doigravanju (WiltChamberlain je prvi) imao učinak 45-15-5 na jednoj utakmici.

Kapetan Bostona PaulPierce nastavio se boriti u svojoj glavi protiv Jamesa, realiziravši samo 4 pogotka od 18 pokušaja. U cijeloj utakmici, Pierce je imao samo 33.6 posto šuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo